Tietoa nanopinnoituksesta

Nanopinnoitus on edistyksellinen menetelmä erilaisten tilojen ja pintojen suojaamiseen. Pinnoite estää likaavien aineiden imeytymisen suojattuun materiaaliin, pidentää pintojen käyttöikää ja helpottaa niiden puhdistusta. Myös haitallisten puhdistusaineiden käyttö vähenee merkittävästi. Nanopinnoitus voidaan tehdä uusille ja vanhoille pinnoille.

Nanoteknologialla tarkoitetaan yleisesti laitteita, aineita tai rakenteita, jotka ovat kooltaan alle sata nanometriä. Nanometri on millimetrin miljoonasosa, joten nanokappaleiden koko on kymmenestuhannesosan luokkaa ihmisen hiuksen paksuudesta.

Nanopartikkeleja hyödyntämällä voidaan parantaa muun muassa erilaisten pintojen ominaisuuksia paremman kestävyyden ja puhdistettavuuden saavuttamiseksi. Nanoteknologiaa käytetään laajasti myös esimerkiksi kosmetiikassa, elintarvikkeissa, erilaisissa kuluttajatuotteissa ja teollisuudessa.

Kylpyhuone-, WC- ja keittiöpinnoilla käytetään eri tyyppisiä suoja-aineita käsittelyn kohteesta riippuen. Useimmiten suoja-aineet pohjautuvat uuden teknologian piidioksidiin SiO2 nanokoossa.

Aineet ovat turvallisia niin ihmisille, eläimille kuin ympäristöllekin. Käsittely tekee pinnoista hydro- ja oleofobisia eli vettä ja rasvaa hylkiviä. Tämän ansiosta puhdistus helpottuu merkittävästi. Pinnoitteen biostaattiset ominaisuudet taas vähentävät tehokkaasti mikrobien lisääntymistä suojatulla alustalla.

Kuivuessaan pinnoite muodostaa näkymättömän, joustavan ja hengittävän suojan. Tämän ansiosta pinnoitteen alle jäänyt tai sinne mahdollisesti pääsevä kosteus pääsee haihtumaan pois.

Käsittely ei muuta pintojen kitkaominaisuuksia. Mitä pidempään tiloja käytetään, sitä selvemmin nanopinnoitteen vaikutukset tulevat esille.

  • Pinnoite ei sisällä liimoja eikä hartseja
  • Kestää lämpötiloja -150 ̊C - + 300 ̊C
  • Kestää pesuaineita pH 2,0 - 12

Ota yhteyttä

Kysy lisää