Nanoksin pinnoitukset ovat vieneet Amos Rexin puhtaanapidon uudelle tasolle

Amos Rexin museolle on tehty Nanoksin likaa hylkiviä nanopinnoituksia jo vuodesta 2019. Nanopinnoitteella on haluttu varmistaa, että museon pinnat pysyvät siistissä kunnossa, helposti puhdistettavina ja säilyttävät ilmeensä tarkoituksenmukaisena. Ensimmäisenä suojan saivat Amos Rexin ikoniset kumpareet.

Kohteessa hyödynnetty Nanoksi-180™-nanopinnoitus luo voimakkaan, mutta hengittävän likaa, vettä ja rasvaa hylkivän pinnan. Se estää likaa ja rasvaa imeytymästä materiaaleihin, mikä helpottaa pintojen puhtaanapitoa ja pidentää niiden käyttöikää. Pinnoitteen avulla eri materiaalien pinnat eivät menetä ominaisuuksiaan, vaan säilyttävät tarkoituksenmukaisen ilmeensä kovassakin kulutuksessa.

– Ensimmäiset kokemukset pinnoituksista olivat niin hyviä, että oli selvää, että käsittelyä jatketaan ja laajennetaan uusiin kohteisiin, kertoo Konstsamfundetin kiinteistöpäällikkö Kenneth Seger.

Kumpareiden jälkeen käsiteltiin museon sisäportaat, WC:t ja aulan lattiat. 

Kuvassa asiakkuudesta vastaava Nanoksin Myyntijohtaja Jukka Laks ja Konstsamfundetin Kiinteistöpäällikkö Kenneth Seger. Seger toimii koko Lasipalatsin kiinteistöpäällikkönä.

Helpotusta puhtaanapitoon

Pinnoituksilla lähdettiin ratkaisemaan ensisijaisesti puhtaanapitoon liittyviä haasteita. Amos Rexin tiloilla on hyvin korkea käyttöaste, ja museon asiantuntijat halusivat varmistaa, että tilat säilyvät kovasta käytöstä huolimatta raikkaina, viihtyisinä ja helposti puhdistettavina. 

Nanopinnoittaminen helpottaa merkittävästi puhtaanapitoa pinnoituksen likaa hylkivän ominaisuuden ansiosta. Lika ei pääse tarttumaan pinnoitettuihin pintoihin vaan huuhtoutuu veden mukana. Puhtaanapidon helppous huomattiin jo pian ensimmäisten käsittelyiden jälkeen.

Siivousliikkeeltä positiivista palautetta

Myös Amos Rexin puhtaanapidosta vastaavat ovat antaneet positiivista palautetta pinnoitettujen pintojen puhdistettavuudesta, ja heidän mukaansa käsittely on helpottanut merkittävästi ylläpitosiivousta. Likaa hylkivän pinnoitteen ansiosta siivouksessa tarvitaan vähemmän lihasvoimaa, ja puhtaanapito sujuu nopeammin ja kevyemmin.

– Jopa ulkoroskikset on ollut helppo puhdistaa liasta pinnoituksen myötä, mikä on saanut erittäin positiivisia kommentteja siivoukselta, Seger lisää.

Pitkäaikainen asiakassuhde

Nanoksin valintaan ja pinnoitusten laajaan käyttöön vaikutti Segerin mukaan Nanoksin asiantuntijuus ja positiiviset kokemukset heti ensimmäisistä pinnoituksista alkaen. Pinnoituksia on tehty sen jälkeen liki vuosittain. Viimeisimpänä suojan saivat Amos Rexin museota ympäröivät markiisit.

Viimeisimpänä likaa hylkivän suojan saivat Amos Rexin museota ympäröivät markiisit. 

– Luottamus palveluntarjoajaan on korkea. Nanoksi on toimittanut joka kerta luotettavat ja toimivat tuotteet, jotka ovat vastanneet tarpeeseemme. Voimme lämpimästi suositella pinnoituksia myös muihin vastaaviin kohteisiin, toteaa Seger.

Erityisesti kumpareiden kohdalla on huomattu, että lika irtoaa helposti ja pinnat pysyvät helppohoitoisina. Kumpareet, jotka ovat kovassa käytössä, puhdistetaan noin joka toinen viikko. Pinnoituksen ansiosta pinnat puhdistuvat vaivattomasti ja ovat pesun jälkeen jälleen kuin uudet.

– Pinnoitus on selvästi auttanut säilyttämään kumpareiden kirkkauden. Siivousliikkeen mukaan pintojen pesu on todella vaivatonta, eikä niitä ole tarvinnut harjata ollenkaan; kaikki lika on lähtenyt pesurilla, Seger jatkaa.

Pinnoitusten ylläpitoa jatketaan Amos Rexillä tuttuun tapaan, varmistaen, että museon tilat pysyvät puhtaina, viihtyisinä ja helppohoitoisina myös tulevaisuudessa.