Nanopinnoittaminen tarjoaa kustannustehokkaan vaihtoehdon kodin kylpyhuoneremontille

Kylpyhuoneiden pinnat ovat päivittäin kovan kulutuksen kohteena. Käytön jäljet, likaantumat ja kalkkisaostumat tulevat näkyviin yllättävänkin nopeasti. Näiden epäpuhtauksien poistaminen jatkuvasti kotikeinoin on raskasta ja kuluttaa pintoja. Kun yleisilme alkaa näyttää nuhjuiselta, harkitsee moni kylpyhuoneen remontointia.

Kalliille ja aikaa vievälle kylpyhuoneremontille on vaihtoehtoja. Kylpyhuoneen käyttöikää voidaan pidentää hyvällä ylläpidolla ja huoltotoimenpiteillä, kuten Nanoksin kylpyhuonehuollolla. Samalla tilojen yleisilme kohenee ja puhtaanapito helpottuu. Huolto sisältää tehokkaan syväpuhdistuksen, silikonisaumojen vaihdon ja likaa hylkivän nanopinnoituksen. 

Kokonaisvaltainen huolto tarjoaa kylpyhuoneelle lisää käyttöikää

Aloitamme puhdistamalla tilat perusteellisesti kehittämällämme syväpuhdistusmenetelmällä. Useimmiten teemme pieniä huoltotöitä, kuten vaihdamme silikonisaumat tai tarvittaessa laattasaumoja. Syväpuhdistuksen ja huoltotöiden jälkeen levitämme kullekin pinnalle parhaiten sopivan nanopinnoituksen, jonka annetaan kuivua kohteesta riippuen muutamasta tunnista vuorokauteen.

Nanopinnoitus luo hydrofobisen, näkymättömän ja hengittävän suojan, joka hylkii tehokkaasti likaa, vettä ja rasvaa. Se estää likaa ja rasvaa imeytymästä materiaaleihin, mikä helpottaa tilojen puhtaanapitoa ja pidentää niiden käyttöikää. Samalla kylpyhuoneen pinnat, laatat ja laattasaumat säilyvät puhtaina pidempään. Siten nanopinnoitus antaa kylpyhuoneelle suojan, joka pitää sen hyväkuntoisena, helposti puhdistettavana ja raikkaana.

Likaa hylkivät pinnat

Nanopinnoituksen hyödyt

Nanoksi-180™-pinnoitus helpottaa kodin tai kiinteistön pintojen puhtaanapitoa estämällä lian imeytymisen materiaaleihin. Vanhatkin tilat saadaan näyttämään lähes uusilta syväpuhdistuksen ja pinnoituksen avulla.

  • Nanopinnoittaminen on kustannustehokas tapa raikastaa tilojen ilmettä. Sen hinta on huomattavasti remonttia alhaisempi.
  • Nanopinnoitus helpottaa tilojen siivousta tekemällä puhdistuksesta vaivattomampaa, mikä vähentää siivouksessa tarvittavaa fyysistä rasitusta ja voimakkaiden puhdistusaineiden tarvetta. 
  • Nanopinnoitus suojaa ja säilyttää pintamateriaalien ulkonäön juuri sellaisina, kuin ne alunperin on suunniteltu olevan. 
  • Nanopinnoitus uudistaa ja suojaa vanhojenkin materiaalien pintoja tavalla, joka saa ne kestämään kovaa kulutusta ja pidentää samalla niiden käyttöikää. 

Kylpyhuoneen syväpuhdistus

Työ aloitetaan perusteellisella syväpuhdistuksella, joka on kehitetty poistamaan sellainenkin lika, mikä ei kotikeinoin enää irtoaisi. Teemme aina pintojen syväpuhdistuksen ennen varsinaista nanopinnoitusta, sillä pintojen tulee olla täysin puhtaat ennen pinnoitusaineen levittämistä. Puhdistamme pinttyneet likatahrat, kalkkiset pinnat ja likaantuneet laattasaumat. Siten nanopinnoite saa puhtaan tarttumapinnan ja pinnoitteen alle ei jää minkäänlaisia epäpuhtauksia. Myös uudet pinnat tulee puhdistaa huolellisesti ennen pinnoitusta, mutta prosessi on tällöin huomattavasti kevyempi.

Pitkä kokemus ja asiantuntijuus yhdessä ammattimaisten välineiden ja aineiden kanssa mahdollistavat parhaan mahdollisen lopputuloksen puhdistukselle. Puhdistus ei vahingoita saumoja tai pintoja ja kaikki käyttämämme aineet ovat ympäristölle turvallisia.

Silikonisaumojen vaihto

Silikonisaumat eivät kestä kylpyhuoneen koko käyttöikää, vaan niitä tulee uusia huoltotoimenpiteenä noin viiden vuoden välein. Tilojen käyttö ja sauman laatu vaikuttavat niiden kestoon, ja siksi saumojen kunto on hyvä tarkistaa vuosittain.

Märkätiloihin asennetut silikonisaumat suojataan homeenestoaineella, mutta sen vaikutus kuluu ajan myötä. Kun vaikutus heikkenee, saumoihin alkaa kasvamaan herkemmin hometta, joka ilmenee esimerkiksi mustina pisteinä. Kyse ei ole ainoastaan kosmeettisesta asiasta, vaan silikonien kunto vaikuttaa myös kodin hygieenisyyteen. Mikäli home pääsee kasvamaan syvälle, voi kasvu levitä silikonisaumoista laattasaumoihin asti.

Silikonisaumoja vaihtaessa kannattaa hyödyntää ammattilaisten osaamista. Poistamme silikonisaumat juuri siihen tarkoitetuilla työkaluilla ja aineilla, jotta saamme parhaan mahdollisen lopputuloksen. Ammattilaiset varmistavat, että vanha silikoni poistetaan vahingoittamatta vesieristystä, laattoja tai laattasaumoja.

Kylpyhuoneiden nanopinnoittaminen

Kylpyhuonehuolto viimeistellään Nanoksi-180™ nanopinnoituksella, joka hylkii likaa, vettä ja rasvaa. Se on hylkivän ominaisuutensa vuoksi helppo pitää puhtaana ilman voimakkaita kemikaaleja.

Nanopinnoittaminen on ekologinen ja kestävä tapa lisätä tilojen käyttöikää ja helpottaa niiden puhtaanapitoa. Pinnoitus luo voimakkaan, mutta näkymättömän ja hengittävän hylkimispinnan, jonka ansiosta kylpyhuoneiden ja keittiöiden laatat ja laattasaumat säilyvät puhtaina. Hydro- ja oleofobisen vaikutuksen vuoksi pinnoitus hylkii likaa, vettä, rasvaa ja öljyjä, mikä estää likaa tarttumasta pintoihin ja mahdollistaa kemikaalittoman puhtaanapidon.

Nanopinnoituksen avulla siivoaminen sujuu hygieenisesti jopa pelkällä vedellä. Voit lukea lisää nanopinnoitetun kylpyhuoneen siivoamisesta sivun alalaidasta. Asiantuntijamme jättävät myös tarkemmat hoito-ohjeet kohteeseen käsittelyn jälkeen ja ovat apunanne käsittelyyn liittyvissä kysymyksissä.

Nanopinnoituksen asennus

Nanoksin asiantuntijat huolehtivat koko nanopinnoitusprosessista alusta loppuun. Asennustyö valmistuu nopeasti, jopa päivässä tai parissa. Työn aikana syntyneet häiriöt ovat minimaalisia ja tilat ovat käytettävissä vuorokauden sisällä asennuksesta.

Työ aloitetaan perusteellisella syväpuhdistuksella, jossa kylpyhuoneen pinnat puhdistetaan ja poistetaan vuosien aikana kertyneet epäpuhtaudet, kalkkitahrat ja lika. Tarvittaessa vaihdetaan silikoni- ja laattasaumoja. Tämän jälkeen levitetään pinnoitusaine lattia-, seinä-, lasi- allas- ja hanapinnoille. Kuivuttuaan se muodostaa kestävän ja ekologisen suojan, joka pitää kylpyhuoneen raikkaana ja hyväkuntoisena.

Pinnoitus on tyypillisesti kosketuskuiva 2–6 tuntia asennuksesta, mutta joissakin olosuhteissa kuivuminen voi kestää pidempään. Tiloja voi käyttää, kun pinta ei enää näytä tai tunnu kostealta. Vain suihkun käyttöä tulisi välttää vuorokauden ajan pinnoittamisen jälkeen. Tämän jälkeen pintoja voi kastella, mutta ne tulee vielä kuivata hyvin 7 vuorokauden ajan. Tässä vaiheessa tapahtuu lopullinen kemiallinen kuivuminen ja karkaistuminen. 

Tilojen käyttö

Käsittelyn jälkeen pääset nauttimaan sen mukanaan tuomasta huolettomuudesta ja helppoudesta. Nanopinnoitetun kylpyhuoneen puhdistamiseen riittää useimmiten lämmin vesi ja mikrokuituinen siivousväline, kuten mikrokuituliina. Saumojen puhdistamiseen voi käyttää pehmeää harjaa ja tarvittaessa mietoja puhdistusaineita. Näin saadaan poistettua pinnoituksen päälle kertymään päässeet epäpuhtaudet.

Voimakkaasti hankaavien pesuaineiden ja välineiden, kuten karhunkielen käyttöä tulee välttää, jotta pinnoitus ei vahingoittuisi. Vahvat emäkset ja hapot voivat heikentää suojan kestoa, ja siksi niitä tulisi välttää.

Mitä nanopinnoitus kustantaa?

Haluaisitko tietää lisää Nanoksi-180™ -nanopinnoituskokonaisuudesta? Laske kätevästi kylpyhuonehuollon hinta-arvio laskurillamme. Nanopinnoituksen työn osuudesta voi tehdä kotitalousvähennyksen, joka on 60 %.

Asiakkaamme kertovat Nanoksi-180™-nanopinnoituksen hyödyistä!

Mitä nanopinnoitus kustantaa?

Kätevällä hintalaskurilla saat nopeasti alustavan tarjouksen kotisi kylpyhuoneen huollosta ja nanopinnoituksesta.

Voit varata myös suoraan soittoajan asiantuntijamme kanssa

Yritykset ja organisaatiot

Sopisiko likaa hylkivä nanopinnoitus tai jokin muu pinnoitusratkaisuistamme kiinteistöönne tai toimitiloihinne? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella ja kerro, miten voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa yhteyttä, kartoittaa tarpeenne ja tekee tarjouksen.

Ota yhteyttä

  • Max. tiedoston koko: 3 MB.