Nanopinnoittaminen tarjoaa kustannustehokkaan vaihtoehdon kodin kylpyhuoneremontille

Kylpyhuoneiden pinnat ovat päivittäin kovan kulutuksen kohteena. Käytön jäljet, likaantumat ja kalkkisaostumat tulevat näkyviin yllättävänkin nopeasti. Näiden epäpuhtauksien poistaminen jatkuvasti kotikeinoin on raskasta ja kuluttaa pintoja. Kun yleisilme alkaa näyttää nuhjuiselta, harkitsee moni kylpyhuoneen remontointia.

Kalliille ja aikaa vievälle kylpyhuoneremontille on vaihtoehtoja. Kylpyhuoneen käyttöikää voidaan pidentää hyvällä ylläpidolla ja huoltotoimenpiteillä, kuten Nanoksin kylpyhuonehuollolla. Samalla tilojen yleisilme kohenee ja puhtaanapito helpottuu. Huolto sisältää tyypillisesti tehokkaan syväpuhdistuksen, silikonisaumojen vaihdon ja likaa hylkivän nanopinnoituksen. 

Aloitamme puhdistamalla tilat perusteellisesti kehittämällämme syväpuhdistusmenetelmällä. Useimmiten teemme pieniä huoltotöitä, kuten vaihdamme silikonisaumat tai laattasaumoja. Syväpuhdistuksen ja huoltotöiden jälkeen levitämme kullekin pinnalle parhaiten sopivan nanopinnoituksen, jonka annetaan kuivua kohteesta riippuen muutamasta tunnista vuorokauteen. Nanopinnoitus luo hydrofobisen, näkymättömän ja hengittävän suojan, joka hylkii vettä, likaa ja rasvaa. Se estää likaa ja rasvaa imeytymästä materiaaleihin, mikä helpottaa tilojen puhtaanapitoa ja pidentää niiden käyttöikää. Samalla kylpyhuoneen pinnat, laatat ja laattasaumat säilyvät puhtaina pidempään. Siten nanopinnoitus antaa kylpyhuoneelle suojan, joka pitää sen hyväkuntoisena, helposti puhdistettavana ja raikkaana.

Kylpyhuoneen syväpuhdistus

Syväpuhdistuksemme on kehitetty poistamaan sellainenkin lika, joka ei kotikeinoin enää puhdistuisi. Teemme aina pintojen syväpuhdistuksen ennen varsinaista nanopinnoitusta, sillä pintojen tulee olla täysin puhtaat ennen nanopinnoituksen levittämistä. Puhdistamme esimerkiksi pinttyneet likatahrat, kalkkiset pinnat ja likaantuneet laattasaumat. Siten nanopinnoite saa parhaan mahdollisen tarttumapinnan. Myös uudet pinnat tulee puhdistaa huolellisesti ennen pinnoitusta, mutta prosessi on tällöin huomattavasti kevyempi.

Pitkä kokemus ja asiantuntijuus yhdessä ammattimaisten välineiden ja aineiden kanssa mahdollistavat parhaan mahdollisen lopputuloksen puhdistukselle. Puhdistus ei vahingoita saumoja tai pintoja ja kaikki käyttämämme aineet ovat ympäristöystävällisiä.

Silikonisaumojen vaihto

Silikonisaumojen ei ole tarkoitus kestää kylpyhuoneen koko käyttöikää, vaan niitä tulee uusia huoltotoimenpiteenä noin viiden vuoden välein, ja saumojen kunto on hyvä tarkistaa vuosittain.

Märkätiloihin asennetut silikonisaumat suojataan homeenestoaineella, mutta sen vaikutus kuluu ajan myötä. Kun vaikutus heikkenee, saumoihin alkaa kasvamaan herkemmin hometta, joka ilmenee esimerkiksi mustina pisteinä. Kyse ei ole ainoastaan kosmeettisesta asiasta, vaan silikonien kunto vaikuttaa myös kodin hygieenisyyteen. Mikäli home pääsee kasvamaan syvälle, voi kasvu levitä silikonisaumoista laattasaumoihin asti.

Silikonisaumoja vaihtaessa kannattaa hyödyntää ammattilaisten osaamista. Poistamme silikonisaumat juuri siihen tarkoitetuilla työkaluilla ja aineilla, jotta saamme parhaan mahdollisen lopputuloksen. Ammattilaiset varmistavat, että vanha silikoni poistetaan vahingoittamatta vesieristystä, laattoja tai laattasaumoja.

Kylpyhuoneiden nanopinnoittaminen

Nanoksi-180™ nanopinnoitusratkaisulla käsitelty pinta hylkii likaa ja rasvaa. Se on siksi helppo pitää puhtaana ilman voimakkaita kemikaaleja.

Nanopinnoittaminen on ekologinen ja kestävä tapa lisätä tilojen käyttöikää ja helpottaa niiden puhtaanapitoa. Pinnoitus luo voimakkaan, mutta näkymättömän ja hengittävän hylkimispinnan, jonka ansiosta kylpyhuoneiden ja keittiöiden laatat ja laattasaumat säilyvät puhtaina. Hydro- ja oleofobisen vaikutuksen vuoksi pinnoitus hylkii likaa, vettä, rasvaa ja öljyjä, mikä estää likaa tarttumasta pintoihin ja mahdollistaa vaivattoman puhtaanapidon. 

Pinnoitustyö on valmis useimmiten päivässä tai parissa ja tilat ovat pian sen jälkeen käytössä!

Tilojen käyttö

Pinnoitus ei itsessään vaikuta tilojen tai pintojen arkipäiväiseen käyttöön. Suihkuttelun jälkeen on hyvä muistaa kuivata kylpyhuoneen kastuneet pinnat huolellisesti lastalla. Kuivaus vie lattialta ja seiniltä useita litroja vettä lattiakaivoon vähentäen huoneilman kosteuskuormitusta.

Siivouksessa tulee huomioida, että puhdistamiseen riittää useimmiten lämmin vesi ja mikrokuituinen siivousväline, kuten mikrokuituliina. Saumojen puhdistamiseen voi käyttää pehmeää harjaa ja tarvittaessa mietoja puhdistusaineita. Näin saadaan poistettua pinnoituksen päälle kertymään päässeet epäpuhtaudet. Voimakkaasti hankaavien pesuaineiden ja välineiden, kuten karhunkielen käyttöä tulee välttää, jotta pinnoitus ei vahingoittuisi. Vahvat emäkset ja hapot voivat heikentää suojan kestoa, ja siksi niitä tulisi välttää.

Asiakkaamme kertovat Nanoksi-180™-nanopinnoituksen hyödyistä!

Mitä nanopinnoitus kustantaa?

Kätevällä hintalaskurilla saat nopeasti alustavan tarjouksen kotisi kylpyhuoneen huollosta ja nanopinnoituksesta.

Yritykset ja organisaatiot

Sopisiko likaa hylkivä nanopinnoitus tai jokin muu pinnoitusratkaisuistamme kiinteistöönne tai toimitiloihinne? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella ja kerro, miten voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa yhteyttä, kartoittaa tarpeenne ja tekee tarjouksen.

Ota yhteyttä

  • Max. tiedoston koko: 3 MB.