Silikonisaumojen vaihto

Silikonien tehtävä on toimia rakenteiden liikuntasaumana ja pitää saumat joustavina, jotta vältytään esimerkiksi laattojen halkeamiselta. Ne viimeistelevät kylpyhuoneen saumat, kuten lattian ja seinälaatan rajat ja ohjaavat veden valumaan lattialle, eikä laattojen alle. Käytön myötä silikonisaumat kuitenkin hapertuvat, niiden toimintakyky heikkenee ja ne alkavat päästämään vettä laatoituksen ja vesieristyksen väliin. Siksi kuivahtaneet tai hapertuneet silikonisaumat kannattaa uusia mahdollisimman pian. 

Tilojen käytöstä riippuen, silikonisaumat tulisi vaihtaa noin viiden vuoden välein, ja saumojen kunto on hyvä tarkistaa vuosittain. Kosteus, huono ilmanvaihto ja pintojen kuivaamatta jättäminen lyhentävät silikonien elinikää ja silloin niiden vaihtotarve saattaa tulla nopeastikin. Kylpyhuoneen käyttömäärien lisäksi saumojen kestoon vaikuttaa se, miten laadukasta silikonia saumauksiin on käytetty ja miten huolellisesti työ on tehty.

Silikonien vaihtotarve on usein helppo havaita myös lialta näyttävän mikrobikasvuston perusteella. Märkätiloihin asennetut silikonisaumat on alunperin suojattu homeenestoaineella, mutta sen vaikutus kuluu ajan myötä. Kun vaikutus heikkenee, saumoihin alkaa kasvamaan herkemmin hometta, joka ilmenee esimerkiksi mustina pisteinä. Mikäli home pääsee kasvamaan syvälle, voi kasvu levitä silikonisaumoista laattasaumoihin asti. Silikonien uusiminen kannattaa tällöin tehdä ennemmin kuin myöhemmin. 

Silikonisaumojen vaihtoon suositellaan käytettävän ammattilaista. Vanhojen silikonisaumojen poisto suoritetaan juuri siihen tarkoitetuilla, markkinoiden parhailla työkaluilla ja aineilla, jotka mahdollistavat korkealaatuisen lopputuloksen. Ammattilaisemme varmistavat, että vanha silikoni poistetaan vahingoittamatta vesieristystä, laattoja tai laattasaumoja. Vaihdamme tilalle uudet silikonit, jotka tekevät kylpyhuoneesta siistin, hygienisen ja toimintakuntoisen. Säännöllisillä huoltotoimenpiteillä voidaan välttää kallis kylpyhuoneremontti ja siirtää sitä vuosilla eteenpäin.

Teemme asiakkaillemme kokonaisvaltaisia kylpyhuonehuoltoja, johon sisältyy kylpyhuoneen perusteellinen syväpuhdistus, silikonisaumojen vaihto, tarvittaessa laattasaumojen vaihtoa ja pintojen suojaaminen likaa hylkivällä nanopinnoituksella.  Nanopinnoituksen työn osuudesta voi tehdä kotitalousvähennyksen, joka on 60%. 

Haluaisitko tietää lisää Nanoksi-180™ -nanopinnoituskokonaisuudesta? Laske kätevästi kylpyhuonehuollon hinta-arvio alla olevalla hintalaskurilla. Asiantuntijamme ottaa teihin yhteyttä, kartoittaa tarpeenne ja tekee tarjouksen. Saat meidät myös kiinni numerosta 010 526 7800.