Silikonisaumojen vaihto

Kylpyhuoneen silikonisaumat – milloin ja miksi ne tulee vaihtaa?

Silikonien tehtävä on toimia rakenteiden liikuntasaumana ja pitää saumat joustavina, jotta vältytään esimerkiksi laattojen halkeamiselta. Ne viimeistelevät kylpyhuoneen saumat, kuten lattian ja seinälaatan rajat ja ohjaavat veden valumaan lattialle, eikä laattojen alle. Käytön myötä silikonisaumat kuitenkin hapertuvat, niiden toimintakyky heikkenee ja ne alkavat päästämään vettä laatoituksen ja vesieristyksen väliin. Siksi kuivahtaneet tai hapertuneet silikonisaumat kannattaa uusia mahdollisimman pian. 

Tilojen käytöstä riippuen, silikonisaumat tulisi vaihtaa noin viiden vuoden välein, ja saumojen kunto on hyvä tarkistaa vuosittain. Kosteus, huono ilmanvaihto ja pintojen kuivaamatta jättäminen lyhentävät silikonien elinikää ja silloin niiden vaihtotarve saattaa tulla nopeastikin. Kylpyhuoneen käyttömäärien lisäksi saumojen kestoon vaikuttaa se, miten laadukasta silikonia saumauksiin on käytetty ja miten huolellisesti työ on tehty.

Mistä tunnistaa silikonien vaihtotarpeen?

Silikonien vaihtotarve on usein helppo havaita lialta näyttävän mikrobikasvuston perusteella. Märkätiloihin asennetut silikonisaumat on alunperin suojattu homeenestoaineella, mutta aineen vaikutus kuluu ajan myötä. Kun vaikutus heikkenee, saumoihin alkaa kasvamaan herkemmin hometta, joka ilmenee esimerkiksi mustina pisteinä. Mikäli home pääsee kasvamaan syvälle, voi kasvu levitä silikonisaumoista laattasaumoihin asti. Silikonien uusiminen kannattaa tällöin tehdä mielummin ennemmin kuin myöhemmin. 

Homeen muodostumista pystyy ehkäisemään silikonisaumojen hellävaraisella puhdistamisella. Kun silikonien pinnalle on kerääntynyt likaa tai hometta, emäksiset pesuaineet ja hellä siivousväline kuten pesusieni ovat paras keino niiden puhdistamiseen. Liiallinen hankaaminen ja käsittely kuluttavat silikonisaumojen homeenestoaineen vaikutusta, joten puhdistaminen kannattaa tehdä varovasti.

Mikäli hometta on runsaasti, voi olla viisasta kääntyä ammattilaisen puoleen. Ammattilainen osaa arvioida, milloin silikoneihin riittää puhdistus ja milloin ne on parempi uusia kokonaan.

Lisäksi jatkuva kosteus edesauttaa homeen muodostumista. Muista siis kuivata pinnat huolellisesti jokaisen suihkuttelukerran jälkeen.

Silikonisaumojen uusiminen on ajankohtaista myös silloin, kun reunat alkavat irtoilla laatasta. Kuivunut tai haurastunut silikoni ei todennäköisesti ole enää vesitiivis, ja se päästää vettä laatan ja vesieristeen väliin, mikä voi haurastuttaa rakenteita. 

Miten vaihtaa kuluneet silikonisaumat?

Silikonisaumojen vaihtoon suositellaan käytettävän ammattilaista. Kuluneet silikonisaumat on poistettava kokonaan ennen uusimista. Käytämme vanhojen silikonien poistoon juuri siihen tarkoitettuja, ammattimaisia työkaluja ja välineitä, jotka mahdollistavat korkealaatuisen lopputuloksen. Nanoksin asiantuntijat varmistavat, että vanha silikoni poistetaan vahingoittamatta vesieristystä, laattoja tai laattasaumoja. Vaihdamme tilalle uudet silikonit, jotka tekevät kylpyhuoneesta siistin, hygieenisen ja toimintakuntoisen. Huolella tehty silikonisaumojen vaihto antaa kylpyhuoneellesi raikkaan ilmeen ja varmistaa sen hygieenisen ylläpidon.

Teemme asiakkaillemme eniten kokonaisvaltaisia kylpyhuonehuoltoja, joihin sisältyy kylpyhuoneen perusteellinen syväpuhdistus, silikonisaumojen vaihto, tarvittaessa laattasaumojen vaihtoa ja pintojen suojaaminen likaa hylkivällä nanopinnoituksella. Työn osuudesta voi tehdä kotitalousvähennyksen, joka on 60 %. 

Keskustellaan lisää aiheesta – varaa soittoaika asiantuntijamme kanssa

Haluaisitko keskustella tarkemmin kylpyhuoneesi kunnosta? Käytössämme on kätevä soittoajanvarausjärjestelmä, josta voit varata suoraan sopivan ajan asiantuntijamme kanssa. Siirry ajanvarausjärjestelmään ja valitse sopiva aika.

Voit ottaa yhteyttä myös alla olevalla lomakkeella ja kertoa, miten voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa yhteyttä, kartoittaa tarpeenne ja tekee tarjouksen.

Ota yhteyttä

  • Max. tiedoston koko: 3 MB.