Nanoksi auttoi parantamaan turvallisuutta ikäihmisten palveluissa

Viola-kotiyhdistys ry tarjoaa arvokkaita palveluita ikäihmisille, mutta heidän toimintansa varjosti pitkään ratkaisematon ongelma: ärhäkkä norovirusepidemia. Epidemia vaivasi asiakkaita ja henkilökuntaa vuodesta toiseen, vaikka hygieniatoimenpiteitä oli tehostettu. Epidemian selättämiseksi ei löytynyt kestävää ratkaisua.

Oli aika kokeilla uusia keinoja noroepidemian nujertamiseksi. Nanoksi asensi Viola-kodin allasosastolle ja päiväkeskuksen pesutiloihin likaa hylkivän Nanoksi-180™-pinnoituksen ja wc-tiloihin viruksia ja mikrobeja tuhoavan Fotonit®-valokatalyysipinnoituksen.

Nanoksin pinnoitukset auttoivat ylläpitämään haastavien tilojen hygieniaa ja puhtautta. Norovirusepidemia saatiin kuriin, ja sen jälkeen sitä ei enää esiintynyt. Tämä ei ainoastaan parantanut asiakkaiden turvallisuutta, vaan myös henkilökunnan. Säästöjä syntyi, kun henkilöstön sairauspoissaolot vähenivät ja tilojen siivous helpottui. Pinnat pysyvät hygieenisinä ilman erityissiivousta ja vahvoja kemikaaleja.

Elina Konsala Viola-kodista kertoo: “Pinnoitteen myötä asiakasturvallisuus on parantunut, eikä epidemioita ole enää tullut, mikä on merkittävä asia asiakasturvallisuuden parantamiseksi.” Lisäksi työturvallisuus on parantunut, sillä epidemiat eivät enää leviä henkilöstön keskuudessa.

Nanoksin pinnoitukset ovat tehneet tilojen puhdistamisesta helpompaa ja siivoustekniikat ovat muuttuneet kevyemmiksi. Turvallisuus on lisääntynyt antimikrobisen Fotonit®-pinnoituksen myötä, joka minimoi terveydelliset riskit ja lisää ihmisten hyvinvointia.