FOTONIT® –  Itsedesinfioituva valokatalyysipinnoitus

Kuljemme päivittäin tiloissa, joiden pintoja ovat koskettaneet tuhannet ja taas tuhannet kädet ennen meitä. Pinnoilla elää miljoonia sairauksia aiheuttavia viruksia, bakteereja, hiivoja ja homeita.

Tämän päivän tutkimustieto lisää ymmärrystä ja läpinäkyvyyttä sen suhteen, miksi sairastumme ja miksi taudit leviävät. Tarttuvien virusten ja bakteerien nopea leviäminen kosketuspintojen kautta on vaikuttanut merkittävästi maailmanlaajuisiin terveysongelmiin. Epidemiat ovat saaneet meidät ymmärtämään hyvän pintahygienian merkityksen osana tartuntatautien torjuntaa.

Siksi kehitimme valon voimalla itsedesinfioituvan pinnoitusratkaisun, Fotonit®-valokatalyysipinnoituksen, jonka avulla teemme tiloista ja kosketuspinnoista ihmisille turvallisempia. Toimimme terveydenhuollon tukena ja tarjoamme korkean teknologian ratkaisuja pintahygienian parantamiseksi.

Automatisoitu tapa huolehtia hygieniasta

Fotonit®-pinnoitus on kustannustehokas, kestävä ja automatisoitu tapa huolehtia hygieniasta. Se saa pinnat desinfioitumaan itsestään, taukoamatta. Nanoteknologiaan perustuva ratkaisu eliminoi yli 98 prosenttia yleisistä ja tutuista bakteereista ja viruksista, kuten korona- ja norovirukset sekä coli-, listeria- ja salmonellabakteerit. Tartuntoja ehkäisemällä voidaan minimoida sairastumisia ja sairauspoissaoloja ja luoda merkittäviä kustannussäästöjä. Kemikaaliton, korkean teknologian hygieniaratkaisu tarjoaa pitkäkestoisen ja toimintavarman suojan terveydelle ja mahdollistaa turvallisen kohtaamisen.

Itsedesinfioituvat pinnat eivät ainoastaan edistä terveyttä ja hyvinvointia, vaan myös kestävän kehityksen periaatteita, koska ne tarjoavat puhtaampia kosketuspintoja ilman kemikaaleja, hyödyntäen teknologiaa myrkkyjen sijaan.

Fotonit tarra

FOTONIT®-valokatalyysipinnoituksen hyödyt

Hygienia ei ole enää riippuvaista manuaalisesta työstä tai työn tehokkuudesta. Sairastumisten väheneminen ja puhdas ympäristö parantavat ihmisen elämänlaatua ja lisäävät hyvinvointia. Tutustu valokatalyysipinnoituksen toimintaperiaatteeseen sivun lopussa.

 • Käsittelyn avulla saavutetaan erinomainen pintahygienia, joka estää tartuntatauteja leviämästä.
 • Vähentyneiden sairauspoissaolojen ja desinfiointikustannusten kautta syntyy merkittäviä kustannussäästöjä.
 • Turvalliset, itsedesinfioituvat tilat ja kosketuspinnat nostavat yritys- ja työnantajamielikuvaa.
 • Vastuullinen valinta vähentää voimakkaiden kemikaalien käyttötarvetta.

FOTONIT®-valokatalyysipinnoituksen käyttökohteet

Fotonit®-valokatalyysipinnoitus sopii kaikkiin tiloihin, joissa liikkuu päivittäin paljon ihmisiä. Valokatalyysipinnoituksen avulla tiloista ja kosketuspinnoista tulee ihmisille turvallisempia.

 • Toimistot ja virastot
 • Sairaalat, terveyskeskukset ja hammashoitolat 
 • Logistiikkakeskukset
 • Päiväkodit ja koulut
 • Palvelutalot ja hyvinvointikeskukset
 • Tuotantolaitokset
 • Liikuntakeskukset, kuntosalit ja jäähallit
 • Kaupat, kauppakeskukset ja ravintolat
 • Museot, teatterit ja tapahtumatalot
 • Hotellit, hiihtokeskukset ja risteilyalukset
 • Liikennevälineet ja autovuokraamot
 • Leikkipuistot ja huvipuistot
 • Terminaalit ja asemat

Case Fotonit®-valokatalyysipinnoitus: toimistot

Innolinkin Helsingin ja Tampereen toimistot on käsitelty itsedesinfioituvalla Fotonit®-pinnoituksella, joka suojaa henkilöstön terveyttä.

Suurten volyymien työskennellä samoissa toimitiloissa leviävät myös tartunnat herkemmin. Tästä syystä yritys halusi ennakoivasti estää tartuntojen leviämisen jo ennen sairastumisia, edistäen näin henkilökuntansa ja asiakkaidensa terveyttä ja hyvinvointia. Käsittelyllä varmistetaan työpaikan hygieniaturvallisuus ja mahdollistetaan turvallinen työskentely paikan päällä. 

Innolinkin toimitusjohtaja Pekka Vuorela kertoo olevansa innoissaan uudesta teknologiasta, joka luotettavasti, tutkitusti ja kustannustehokkaasti varmistaa henkilöstön turvallisuuden. Hän korostaa teknologian potentiaalia vähentää tartuntoja tiloissa ja minimoida terveydelliset riskit.

Case Fotonit®-valokatalyysipinnoitus: tuotantolaitokset

Kaikkia töitä ei ole mahdollista tehdä etänä, esimerkiksi tuotannon linjojen ohjausta. Halvan tehtaalla haluttiin suojata työntekijöiden terveyttä ja minimoida sairauspoissaolojen määrä, jonka vuoksi tilat käsiteltiin laajasti antimikrobisella Fotonit®-pinnoituksella.

Fotonit®-pinnoitus varmistaa tilojen hygieenisyyden toimintavarmalla keinolla, sillä se saa pinnat desinfioitumaan jatkuvasti, pitäen ne hygieenisenä myös pyyhintäkertojen ja siivousten välissä. Pinnoituksen toimivuutta on valvottu tarkasti käsittelyn jälkeen. Halva on tehnyt myös itse tarkistusmittauksia ja havainnut pintojen viruskannan tason huomattavan putoamisen. Tuloksia on seurattu ja ne ovat olleet erittäin hyviä. 

Avaimet käteen -palvelu

Fotonit®-valokatalyysipinnoitus asennetaan ruiskuttamalla aine tilojen kaikkiin pintoihin kehittämällämme menetelmällä. Palvelullemme on myönnetty Avainlippu-merkki osoitukseksi sen korkeasta kotimaisuusasteesta.

 • Aktivoituu vuorokauden sisällä asentamisesta 
 • On näkymätön, joustava ja hengittävä suoja
 • Soveltuu useille eri pintamateriaaleille
 • Suositellaan uusittavaksi vuoden välein
 • Parantaa myös sisäilmaa

Työnantaja, laske paljonko voisitte säästää sairauspoissaolokuluissa

Tutkimukset ovat osoittaneet pintahygienian parantumisen vähentävän infektioista aiheutuvia sairaspoissaoloja jopa yli 50 %. Sen lisäksi sairauspoissaolojaksot ovat lyhentyneet. Laskurillamme selvität helposti, mitä Fotonit®-valokatalyysipinnoitus teidän tiloissanne maksaisi, ja millaisia säästöjä voisitte sairauspoissaoloissa saada.

Asiakkaamme puhuvat puolestamme

Olemme toteuttaneet vuosien aikana tuhansia pinnoituksia ympäri Suomea niin koteihin, liiketiloihin, kauppoihin, kauppakeskuksiin ja huvipuistoihin kuin julkisiin kohteisiin kuten kouluihin, palvelutaloihin ja sairaaloihin. Lue lisää alta tai referenssit-osiostamme, miksi asiakkaamme valitsivat Nanoksin Fotonit®-valokatalyysipinnoituksen.

Näin valokatalyysi toimii

 1. Pinnoitus aktivoituu valon ja ilmassa olevan vesihöyryn avulla.
 2. Aktivoitunut pinnoitus muodostaa reaktiivisia happiyhdisteitä.
 3. Happiyhdisteet ovat erittäin lyhytikäisiä: ne reagoivat pinnalla olevien mikrobien ja VOC-yhdisteiden kanssa.
 4. Mikrobit ja VOC-yhdisteet hajoavat, samalla happiyhdisteet neutralisoituvat vedeksi ja hiilidioksidiksi.

Tutkitusti toimiva

FOTONIT®-valokatalyysipinnoituksen toimivuus on vahvistettu tutkimuksella Tampereen yliopistossa. Valokatalyysillä saadaan tuhottua normaalissa huonevalossa 98 prosenttia muun muassa influenssaviruksista kahdessa tunnissa.

Haluatko tietää lisää? Pyydä tutkimustulokset täältä

ATP-mittaukset, Telia myymälä

Varmistamme FOTONIT®-valokatalyysipinnoituksen toimivuuden myös erilaisilla pintahygieniaa mittaavilla menetelmillä. Näistä yleisemmin käyttämämme on ATP-mittaus. ATP (Adenosiinitrifosfaatti) on solujen aineenvaihduntatuote. ATP-mittaukset kertovat orgaanisen lian määrästä pinnalla. ATP reagoi lusiferaasi nimisen entsyymin kanssa tuottaen valoa, minkä voimakkuudesta voidaan ATP:n määrää arvioida. Mittari ilmoittaa määrän RLU-yksikkönä. Mitä pienempi luku, sitä vähemmän pinnalla on orgaanista likaa, joka toimii mikrobien ja virusten kasvualustana.

Kiinnostavatko mittaustulokset? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella ja kysy lisää.

Lue lisää valokatalyysipinnoituksesta Usein kysytyt kysymykset-osiosta.

Ota yhteyttä

 • Max. tiedoston koko: 3 MB.