FOTONIT® –  Itsedesinfioituva valokatalyysipinnoitus

Kuljemme päivittäin tiloissa, joiden pintoja ovat koskettaneet tuhannet ja taas tuhannet kädet ennen meitä. Pinnoilla elää miljoonia sairauksia aiheuttavia viruksia, bakteereja, hiivoja ja homeita.

Tämän päivän tutkimustieto lisää ymmärrystä ja läpinäkyvyyttä sen suhteen miksi sairastumme, miksi taudit leviävät. Tarttuvien virusten ja bakteerien nopea leviäminen kosketuspintojen kautta on vaikuttanut merkittävästi maailmanlaajuisiin terveysongelmiin. Epidemiat ovat saaneet meidät ymmärtämään hyvän pintahygienian merkityksen osana tartuntatautien torjuntaa.

Itsedesinfioituva Fotonit®-valokatalyysipinnoitus on kustannustehokas, kestävä ja tehokas tapa huolehtia hygieniasta. Kemikaalittomat, korkean teknologian hygieniaratkaisut tarjoavat pitkäkestoisen ja toimintavarman suojan terveydelle ja mahdollistavat turvallisen kohtaamisen.

Tutkimustieto tarjoaa myös keinoja taistella näitä näkymättömiä taudinaiheuttajia vastaan. Me toimimme terveydenhuollon tukena ja tarjoamme korkean teknologian ratkaisuja pintahygienian parantamiseksi. Siksi kehitimme valon voimalla itsedesinfioituvan pinnoitusratkaisun, Fotonit®-valokatalyysipinnoituksen, jonka avulla teemme tiloista ja kosketuspinnoista ihmisille turvallisempia. 

Itsedesinfioituvat pinnat eivät ainoastaan edistä terveyttä ja hyvinvointia, vaan myös kestävän kehityksen periaatteita, koska ne tarjoavat puhtaampia kosketuspintoja ilman kemikaaleja, hyödyntäen teknologiaa myrkkyjen sijaan.

Nanoteknologiaan perustuva Fotonit®-valokatalyysipinnoitus tappaa yli 98 prosenttia yleisistä ja tutuista bakteereista ja viruksista, kuten korona- ja norovirukset sekä coli-, listeria- ja salmonellabakteerit.

Fotonit tarra

FOTONIT®-valokatalyysipinnoituksen hyödyt

Hygienia ei ole enää riippuvaista manuaalisesta työstä tai työn tehokkuudesta. Sairastumisten väheneminen ja puhdas ympäristö parantavat ihmisen elämänlaatua ja lisäävät hyvinvointia. Tutustu valokatalyysipinnoituksen toimintaperiaatteeseen sivun lopussa.

 • Sen avulla saavutetaan hyvä pintahygienia, joka taistelee tartuntatauteja vastaan.
 • Minimoi riskejä, kun flunssat ja muut tartuntataudit leviävät työpaikoilla, kouluissa ja harrastuksissa.
 • Turvalliset, itsedesinfioituvat tilat ja kosketuspinnat nostavat yritys- ja työnantajamielikuvaa.
 • Kustannussäästöjä syntyy vähentyneiden sairauspoissaolojen ja desinfiointikustannusten kautta.
 • Vastuullinen valinta vähentää voimakkaiden kemikaalien käyttötarvetta.
Fysio

Palvelut

Fotonit®-valokatalyysipinnoitus asennetaan ruiskuttamalla aine sisätilojen kaikkiin pintoihin kehittämällämme menetelmällä. Palvelullemme on myönnetty Avainlippu-merkki osoitukseksi sen korkeasta kotimaisuusasteesta.

 • Aktivoituu vuorokauden sisällä asentamisesta 
 • On näkymätön, joustava ja hengittävä suoja
 • Soveltuu useille eri pintamateriaaleille
 • Suositellaan uusittavaksi vuoden välein
 • Parantaa myös sisäilmaa

Laske paljonko voisitte säästää sairauspoissaolokuluissa

Tutkimukset ovat osoittaneet pintahygienian parantumisen vähentävän infektioista aiheutuvia sairaspoissaoloja jopa yli 50 %. Sen lisäksi sairauspoissaolojaksot ovat lyhentyneet. Laskurillamme selvität helposti, mitä Fotonit®-valokatalyysipinnoitus teidän tiloissanne maksaisi, ja millaisia säästöjä voisitte sairauspoissaoloissa saada.

Asiakkaamme puhuvat puolestamme

Teemme maailmasta turvallisemman pinta kerrallaan. Olemme toteuttaneet vuosien aikana tuhansia pinnoituksia ympäri Suomea niin koteihin, liiketiloihin, kauppoihin, kauppakeskuksiin ja huvipuistoihin kuin julkisiin kohteisiin kuten kouluihin, palvelutaloihin ja sairaaloihin. Lue lisää alta tai referenssit-osiostamme, miksi asiakkaamme valitsivat Nanoksin Fotonit®-valokatalyysipinnoituksen.

Näin valokatalyysi toimii

 1. Pinnoitus aktivoituu valon ja ilmassa olevan vesihöyryn avulla.
 2. Aktivoitunut pinnoitus muodostaa reaktiivisia happiyhdisteitä.
 3. Happiyhdisteet ovat erittäin lyhytikäisiä: ne reagoivat pinnalla olevien mikrobien ja VOC-yhdisteiden kanssa.
 4. Mikrobit ja VOC-yhdisteet hajoavat, samalla happiyhdisteet neutralisoituvat vedeksi ja hiilidioksidiksi.

Tutkitusti toimiva

FOTONIT®-valokatalyysipinnoituksen toimivuus on vahvistettu tutkimuksella Tampereen yliopistossa. Valokatalyysillä saadaan tuhottua normaalissa huonevalossa 98 prosenttia muun muassa influenssaviruksista kahdessa tunnissa.

Haluatko tietää lisää? Pyydä tutkimustulokset täältä

ATP-mittaukset, Telia myymälä

Varmistamme FOTONIT®-valokatalyysipinnoituksen toimivuuden myös erilaisilla pintahygieniaa mittaavilla menetelmillä. Näistä yleisemmin käyttämämme on ATP-mittaus.

ATP (Adenosiinitrifosfaatti) on solujen aineenvaihduntatuote. ATP-mittaukset kertovat orgaanisen lian määrästä pinnalla. ATP reagoi lusiferaasi nimisen entsyymin kanssa tuottaen valoa, minkä voimakkuudesta voidaan ATP:n määrää arvioida. Mittari ilmoittaa määrän RLU-yksikkönä. Mitä pienempi luku, sitä vähemmän pinnalla on orgaanista likaa, joka toimii mikrobien ja virusten kasvualustana.

Kiinnostavatko mittaustulokset? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella ja kysy lisää.

Lue lisää valokatalyysipinnoituksesta Usein kysytyt kysymykset-osiosta.

Ota yhteyttä

 • Max. tiedoston koko: 3 MB.