Fotonit® Air – Energiatehokkaan ilmanpuhdistuksen edelläkävijä

Rakennuksen sisäilma saattaa sisältää terveyshaittoja aiheuttavia epäpuhtauksia, jotka saavat ihmiset oireilemaan. VOC-yhdisteet eli haihtuvat orgaaniset yhdisteet (volatile organic compound) ovat yksi suurimmista sisäilmaongelmien aiheuttajista. 

Sisäilmaan liittyviä riskejä tulee pystyä torjumaan. Siksi kehitimme Fotonit® Air -sisäilmaratkaisun. Fotonit® Air on innovatiivinen ja tehokas tapa parantaa sisäilman laatua ja poistaa epämiellyttäviä hajuja. Kehittynyt ratkaisumme hyödyntää valoa ja ilman happimolekyylejä puhtaamman ilman tuottamiseksi. 

Fotonit® Air perustuu Fotonit®-valokatalyysipinnoitukseen, jonka avulla ilma puhdistuu tehokkaasti ja turvallisesti. Kun Fotonit®-pinnoituksella halutaan vaikuttaa sisäilmaan, pinnoitus asennetaan tilojen seiniin ja kattoon, jolloin ilman liikkuessa ja koskettaessa käsiteltyjä pintoja, siitä poistuu orgaanisia yhdisteitä. Valokatalyysipinnoitus reagoi näkyvän valon kanssa ja tuhoaa tehokkaasti VOC-yhdisteitä. Kattoon ja seiniin tehtävä käsittely ei altistu fyysiselle kulutukselle, vaan kestää pinnoilla vuosia. Pinnoituksen tehokkuus voidaan havaita paitsi mittauksilla myös aistinvaraisesti.

Miksi valita Fotonit® Air?

Ilmanpuhdistus: Fotonit® Air puhdistaa ilmaa tehokkaasti ja turvallisesti. Se poistaa epäpuhtauksia ja allergeeneja, kuten VOC-yhdisteitä ja homeitiöitä. Näin voit hengittää puhtaampaa ja terveellisempää ilmaa.

Hajujen neutralisointi: Fotonit® Air hajottaa epämiellyttäviä hajuja, kuten tupakan hajua, ruoan hajuja ja muita epäpuhtauksia. Se tekee ympäristöstä raikkaan ja miellyttävän.

Pitkäkestoisuus ja kustannustehokkuus: Fotonit® Airin vaikutus kestää vuosia, joten voit nauttia puhtaasta sisäilmasta pitkään ilman tarvetta uusintakäsittelylle tai huoltotoimille: ei käytönaikaisia kustannuksia.

Huomaamattomuus: Näkymätön ja hengittävä käsittely ei ole silmin havaittavissa eikä muuta tilojen ilmettä.

Energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys: Fotonit® Air käynnistyy valon avulla, mikä tekee siitä energiatehokkaan ratkaisun. Se ei sisällä haitallisia kemikaaleja tai aiheuta päästöjä.

Fotonit® Air – Hyödyt

Fotonit® Air -sisäilmaratkaisu parantaa sisäilmaa valokatalyysipinnoituksen avulla. Käsiteltyjen seinien ja katon kautta kiertävä ilma tuntuu puhtaammalta.

 • Antaa lisäaikaa tutkia sisäilmaongelmia. Käsittelyn jälkeen tiloissa voi työskennellä tutkimuksen ajan.
 • Parantaa sisäilmaa pysyvästi tapauksissa, joissa selvää sisäilmaongelmaa ei löydy tai sisäilmasta halutaan raikkaampaa.
 • Tuhoaa sisäilmasta allergeenejä ja erilaisia ilmansaasteita. 
 • Tehoaa myös tupakansavuun sekä mm. ruoasta ja eläimistä aiheutuviin hajuihin.
 • Käsittelyn vaikutus kestää vuosia.
 • Ekologinen ja ihmisille vaaraton ratkaisu.

Asiakascase: Fotonit® Air – Kymsote terveysaseman hammashoitola​

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsoten Keltakankaan terveysaseman hammashoitola​ kärsi korkeista VOC- arvoista, tehdyistä toimenpiteistä huolimatta. Sisäilmahaastetta oli yritetty ratkaista useilla toimilla, mm. ilmastointisuodattimien vaihdolla, ilmastointiyksiköiden lisäämisellä ja tehostetulla siivouksella. Arvot olivat muutoksista huolimatta jopa tasoa 40 000–60 000.  

Tilanteen ratkaisemiseksi hammashuollon vastaanottohuoneita pinnoitettiin Fotonit® Air -käsittelyllä. Sisäilmakäsittely asennettiin ruiskuttamalla antimikrobinen pinnoite tilojen laajoille pinnoille, kattoon ja seiniin.​ Ilman liikkuessa tilassa, se koskettaa käsiteltyjä pintoja, jolloin pinnoitus poistaa ilmasta VOC-yhdisteitä.

Fotonit® Air käsittelyn jälkeen VOC arvot laskivat tasolle 4 000–5 000​. Mittauksia jatketaan edelleen. 

Fotonit® Air – Käyttökohteet

Fotonit® Air – sisäilmaratkaisu sopii kaikkiin tiloihin, joissa tarvitaan apua sisäilmahaasteisiin. Käsittely voidaan tehdä koko kiinteistöön tai esimerkiksi yksittäisiin huoneisiin. Tarjoamme ratkaisua sekä yrityksille ja organisaatioille että kotitalouksille ja taloyhtiöille.

 • Kodit ja vapaa-ajan asunnot
 • Toimistot ja virastot
 • Koulut ja päiväkodit
 • Palvelutalot ja terveyskeskukset
 • Kurssikeskukset ja teatterit

Avaimet käteen -palvelu

Fotonit® Air -sisäilmaratkaisulla parannamme sisäilmaa ruiskuttamalla seiniin ja kattoon Fotonit®-valokatalyysipinnoituksen. Nanoksin asentaja hoitaa palvelun alusta loppuun. Työn aikana syntyneet häiriöt ovat minimaalisia ja esimerkiksi tilojen kalusteita ei tarvitse poistaa käsittelyn aikana.

 • Nopea ja kustannustehokas ratkaisu: ei käytönaikaisia kustannuksia
 • Tilat ovat käytettävissä jo vuorokauden sisällä
 • On näkymätön ja hengittävä suoja
 • Soveltuu erilaisille pintamateriaaleille
 • Kertakäsittely riittää

Nanoksi on virallinen IAQe partneri

Edistääksemme sisäilman terveysturvallisuutta olemme mukana sisäilman laadun ekosysteemi IAQe:n (Indoor Air Quality ecosystem IAQe) toiminnassa, joka tavoittelee tervettä sisäilmaa ja kansainvälistä liiketoimintaa tuomalla alan huippuyritykset yhteen. 

IAQe lanseerattiin vastaamaan sisäilmayritysten aktiivisen yhteistyöalustan tarpeeseen, joka syntyy puhtaan sisäilman terveysvaikutuksista ja suomalaisten yritysten korkeasta osaamisesta. Ekosysteemin yhteistyökumppaniverkosto koostuu mm. teknologia- ja palveluyrityksistä, tutkimus- ja teknologiaorganisaatioista, yhdistyksistä, viranomaisista ja kaupungeista.

Keskustellaan lisää aiheesta

Sopisiko jokin nanopinnoitusratkaisuistamme kiinteistöönne tai toimitiloihinne? Käytössämme on kätevä soittoajanvarausjärjestelmä, josta voit varata suoraan sopivan ajan asiantuntijamme kanssa. Siirry ajanvarausjärjestelmään ja valitse sopiva aika.

Voit ottaa yhteyttä myös alla olevalla lomakkeella ja kertoa, miten voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa yhteyttä, kartoittaa tarpeenne ja tekee tarjouksen.

Ota yhteyttä

 • Max. tiedoston koko: 3 MB.