Keitä olemme

Nanoksin tavoitteena on tehdä maailmasta turvallisempi pinta kerrallaan. Tässä tehtävässä apunamme ovat todelliset supervoimat: suomalainen osaaminen ja nanoteknologia.

Lue lisää

Alussa oli likaa hylkivää pintaa

Nanoksin tarina alkoi vuonna 2017. Ryhdyimme kehittämään nanoteknologiaan perustuvaa nanopinnoitusratkaisuamme yhdessä yliopistojen ja kaupallisten tutkimuslaitosten kanssa. Kehitystyöstä syntyi likaa hylkivä pinnoituspalveluratkaisumme, jonka ympärille yritys perustettiin.

Kehittämämme menetelmän avulla nanopinnoitusta levitetään tasaisesti pinnalle niin ohut kerros, että se ei näy, mutta joka toimii halutulla tavalla. Ratkaisumme suojaa kotitalouksien ja kiinteistöjen sisä- ja ulkotilojen pinnat, jolloin niistä tulee kulutuksen kestäviä, likaa hylkiviä ja helposti puhdistettavia.

Emme tyytyneet siihen, että pinnat hylkisivät vain likaa. Halusimme sen lisäksi kehittää pinnoitusratkaisun, joka myös tuhoaa pinnoilta viruksia, bakteereja, homeitiöitä ja muita haihtuvia orgaanisia yhdisteitä. 

Ja sitten tuli puhdistava valo

Lähdimme tutkimaan valokatalyysinä tunnetun teknologian mahdollisuuksia. Yhteistyössä Tampereen yliopiston kanssa kehitimme uuden sukupolven plasmonisen pinnoitusratkaisun, joka ei tarvitse aktivoituakseen erikoisvalaistusta, vaan toimii äärimmäisen tehokkaasti normaalissa huonevalossa. Salaisuus on titaanidioksidipinnoitukseen lisätyt valohaavit eli niin sanotut harvesterit. Yhteistyön seurauksena syntyi tytäryhtiömme Plasmonics Oy.

Fotonit®-valokatalyysipinnoituksemme toimivuus on vahvistettu Tampereen yliopiston tutkimuksella. Sen mukaan valokatalyysillä saadaan tuhottua normaalissa huoneen valossa 98 prosenttia influenssaviruksista kahdessa tunnissa. Tulosten perusteella teknologiasta on merkittävää hyötyä myös koronaviruspandemian hillitsemisessä.

Sairaalatason pintahygieniaa kaikkiin tiloihin

Epidemiat ovat saaneet muutkin kuin terveydenhuollon ammattilaiset tietoisiksi tartuntatautien leviämisestä kosketuspintojen kautta.

Fotonit®-valokatalyysipinnoitus suojaa kokonaisvaltaisesti tilan kaikki kosketuspinnat, myös tekstiilit. Pinnoitus vähentää taudinaiheuttajia kaikilta pinnoilta toimien myös sisäilmaa puhdistavana ratkaisuna.

Tarjoamme pinnoituspalveluratkaisuja aina tuotekehityksestä asennukseen asti. Palvelullemme on myönnetty Avainlippu-merkki osoitukseksi sen korkeasta kotimaisuusasteesta. Laajennamme toimintaamme myös tarjoamalla nanopinnoitusratkaisujamme muiden yritysten kautta. Yhteistyökumppaneidemme avulla kasvamme yrityksenä niin Suomessa kuin ulkomailla.

Yhteistyökumppanit

Valokatalyysi- ja likaa hylkiviä pinnoitusratkaisumme ovat saatavilla myös yhteistyökumppaneidemme kautta.

ISS Palvelut Oy

Kustannustehokkaita siivouspalveluja laadukkaasti noudattaen terveys-, turvallisuus- ja ympäristömääräyksiä eri toimialoilla ympäri maailman.
Lue lisää

Lassila & Tikanoja

L&T tuottaa mm. kiinteistöjen ja toimitilojen ylläpito- ja huoltopalveluita. Yritys pyrkii jatkuvasti löytämään uusia vastuullisia ja kestäviä menetelmiä siivoukseen ja hygieniaturvallisuuden ylläpitoon.
Lue lisää

Sodexo

Korkealaatuiset hygieniapalvelut siivous- ja kiinteistönhuoltopalveluista aina laboratorioiden puhtaanapitoon.
Lue lisää

Festivo-Porkka Group

Tuottaa kylmälaitteita yrityksiin ja kotitalouksiin, joihin on saatavilla turvallisuutta ja hygieniaa parantava Fotonit-valokatalyysipinnoite.
Lue lisää

IntLog Oy

Myy ja vuokraa valokatalyysipinnoitettuja moduulitiloja ja kontteja moniin eri tarpeisiin mm. väistötiloiksi, saniteettitiloiksi, majoitustiloiksi, varastotiloiksi, toimistotiloiksi yms.
Lue lisää

I.S. Mäkinen Oy

Kansainvälisesti toimiva yritys on erikoistunut risteilyalusten ja matkustajalauttojen matkustamojen kunnostamiseen. Antimikrobisen valokatalyysikäsittelyn avulla hyteistä tehdään turvallisempia ihmisille.
Lue lisää

Ota yhteyttä

  • Max. tiedoston koko: 3 MB.