Ylivoimainen viruksien ja bakteerien tuhoamiseen

Katalyysipinnoite tuhoaa viruksia, bakteereja, homeitiöitä ja muita haihtuvia orgaanisia yhdisteitä sekä poistaa epämiellyttäviä hajuja. Nanoksin katalyysipinnoite takaa korkean hygieniatason ja näin ollen torjuu erilaisten virusten ja tautien leviämistä. Monet virukset ja taudinaiheuttajat tarttuvat tyypillisesti myös pinnoilta. Katalyysipinnoite asennetaan ruiskuttamalla aine niille pinnoille, joihin yleisimmin kosketaan. Pinnoite pitää esimerkiksi oven kahvat, kaiteet ja muut bakteeripesäkkeet hygieenisempänä. Tällä voi olla merkittävä vaikutus esimerkiksi vallitsevan koronaepidemian torjumiseksi. Pinnoite myös takaa, etteivät tulevaisuuden epidemiat pääse leviämään vastaavanlaisena.

 

Lisäksi valokatalyysi puhdistaa tehokkaasti ja turvallisesti sisäilmaa. Se hapettaa epämiellyttäviä hajuja aiheuttavia molekyylejä, jolloin ne tuhoutuvat. Pinnoite tuhoaa allergeenejä, ruoasta ja eläimistä aiheutuvia hajuja ja erilaisia ilmansaasteita. Ratkaisu tehoaa myös tupankansavuun ja mikrobeihin. Puhdistustyö tapahtuu ilman kemikaaleja ja on täysin vaaraton ihmisille ja ympäristölle.

Pyydä tarjous

Terveet asiakkaat ja henkilökunta

Säästää resursseja

Valokatalyysipinnoite työskentelee kellon ympäri puhdistaen pintoja, ilman taukoja, niin kauan kun se saa edes vähän valoa. Perinteinen desinfiointi toimii tasan niin kauan, kunnes aine on haihtunut pinnalta. Tunti desinfionnin jälkeen ja pintamateriaali on jo ruvennut keräämään taas mikrobeja pintaansa, vaikka huone olisi tyhjä, niin ilmavirran mukana mikrobit matkustavat uudelleen pinnalle. Valokatalyysipinnoitteen jatkuva desinfiointi vähentää merkittävästi tartuntojen leviämistä, ja asiakkaat sekä henkilökunta pysyvät terveempinä.

Valokatalyysipinnoite toimii jatkuvasti vuoden ajan pinnoituksesta, näin jo desinfioinnista se säästää kymmeniä tuhansia euroja vuodessa. Vielä merkittävämmät säästöt kuitenkin syntyvät kun henkilökunnan kausi-influenssa ja muut virus- ja bakteeriperäiset sairastumiset vähenevät.

Viola-koti asiakaskokemus

Tampereella toimiva Viola-kotiyhdistys Ry:llä, joka tuottaa palveluita ikäihmisille, oli ongelma, jossa vuosittain asiakkaiden ja henkilökunnan keskuudessa levisi norovirus epidemia. Vaikka Violassa tehtiin kaikki tehostamistoimet mitä vain hygieniahoitajien kanssa keksivät, tuli epidemian vuosittain aina uudelleen.

Viola-kotiin asennettiin allasosastolle ja päiväkeskuksen pesutiloihin likaa hylkivä pinnoite, joka auttaa puhtauden pidossa, päiväkeskuksessa wc-tilat pinnoitettiin valokatalyysipinnoitteella, joka tuhoa bakteerit ja virukset, sekä muut haitalliset yhdisteet.

Sen jälkeen kun pinnoittamistoimenpiteet tehtiin, ei Viola-kodissa ole ollut esimerkiksi vuosittaista norovirus-epidemiaa ollenkaan. Toimenpiteillä on nostettu merkittävästi sekä asiakas-, että henkilököstöturvallisuutta, kun pinnoilla ei enää kasva taudinaiheuttajia. Tilat ovat myös huomattavasti helpommat siivota, virtsan haju on kadonnut wc.tiloista, eikä tiloissa tarvitse käyttää niin vahvoja puhdistusaineita. Taloudellisesta näkökulmasta pinnoitustyöt ovat säästäneet kustannuksia ja lisäksi on remontin tarvetta pystytty siirtää pidemmälle.

Pyydä tarjous

Tarrat kertovat pintojen suojauksesta

Valokatalyysipinnoitetut pinnat tunnistat usein meidän valokatalyysipinnoitustarroista, esimerkiksi lähikaupoissa, kauppakeskuksissa, elokuvateattereissa, julkisessa liikenteessä yms. saatat nähdä ovella, koreissa, tai ostoskärryssä tarran. Tämä on merkki siitä, että pinnat ovat käsitelty valokatalyysipinnoitteella ja pinnat desinfioituvat itsestään erittäin tehokkaasti.

Pyydä tarjous

Miten valokatalyysipinnoite toimii?

Miten valo-katalyysipinnoite toimii?

Valokatalyyttiset pinnat tuottavat reaktiivisia happiyhdisteitä ilman hapesta ja vesihöyrystä valon osuessa niihin. Nämä yhdisteet reagoivat edelleen orgaanisen materiaalin kuten lian, bakteerien ja virusten kanssa tuhoten niiden rakennetta. Tästä syystä valokatalyysi soveltuu erittäin hyvin erilaisten pintojen jatkuvaan desinfiointiin ilman kemikaaleja. Pinnoitteen lisäksi tarvitaan vain valoa.

Valokatalyyttisia pinnoitteita on käytetty jo vuosia rakennusten ulkopinnoilla kuten seinissä ja ikkunoissa pitämään ne puhtaana orgaanisesta liasta. Näiden pinnoitteiden toimivuus sisätiloissa on ollut rajoittunutta, sillä varhaiset valokatalyyttiset materiaalit tarvitsevat toimiakseen auringon UV-valoa.

Nanoksin ruiskutettavat uuden sukupolven valokatalyyttiset materiaalit aktivoituvat hyvin jo näkyvästä valosta eivätkä tarvitse suoraa säteilylähdettä. Sisätiloissa myös varjoisat paikat saavat jonkin verran sironnutta ja heijastunutta valoa mikä riittää aktivoimaan pinnoitteen hyvin. Nyrkkisääntönä voidaankin sanoa, että mikäli valossa pystyy lukemaan kirjaa, riittää se pitämään valokatalyyttisen pinnan vapaana mikrobeista.

Miten varmistamme valokatalyysipinnoitteen toimivuuden?

Teemme mittauksia pintojen hygieniatilanteesta ennen ja jälkeen pinnoituksen. Käytämme kahtaa eri menetelmää pintojen mittaukseen.

ATP-mittaus

ATP (adenosiinitrifosfaatti) on runsasenerginen yhdiste = siihen varastoituu energiaa. ATP:tä on kaikissa elävissä soluissa kuten viruksissa, bakteereissa, homeessa, hiivassa ja ruoassa. ATP-menetelmä perustuu lusiferaasi-entsyymin toimintaan: ATP + lusiferaasi = valoa. ATP-mittauksella siis mitataan paljon ATP:tä milläkin pinnalla on. ATP-mittari ilmoittaa määrän RLU:issa. 

Hygicult TPC-menetelmä

Hygicult TPC on nopea ja luotettava menetelmä, joka takaa toistettavat tulokset helposti. Steriilissä muoviputkessa on molemmin puolin elatusaineella päällystetty muovilevy, jossa on pintanäytteenottoa helpottava nivel. Samalla testillä voidaan ottaa puhtausnäyte kahdesta eri kohteesta.Näytteenotinlevy otetaan pois putkesta ja lasketaan pesäkettä muodostaneet yksiköt näytteenottimesta. Pesäkettä muodostava yksiköt lasketaan joko neliösentille tai näytteenottimenpuolelle. Pmy on pesäkettä muodostava yksikkö.

Pyydä tarjous

Asiakkaitamme ovat esimerkiksi

Sairaalat

Hammaslääkäriasemat

Laboratoriot

Kaupat

Koulut

Päiväkodit

Muut julkiset tilat

Henkilökuljetusyritykset

Miksi valita Nanoksi?

Täysin kotimainen yritys

100% laatutakuu työlle

5 vuoden materiaalitakuu

Pyydä tarjous

Kysy lisää