Usein kysytyt kysymykset

Haluatko tietää lisää nanopinnoitusratkaisuistamme? Alta löydät vastauksia useiten kysytyimpiin kysymyksiin. Mikäli et löydä vastausta voit ottaa meihin yhteyttä täällä.

FOTONIT®-valokatalyysipinnoitus

FOTONIT®-valokatalyysipinnoitus on valossa aktivoituva innovatiivinen teknologiaratkaisu, joka saa käsitellyt pinnat desinfioitumaan itsestään. Teknologia tuhoaa viruksia ja bakteereja jatkuvasti, myös siivousten välissä. Se eliminoi yli 98 prosenttia yleisistä ja tutuista bakteereista ja viruksista, kuten korona- ja norovirukset sekä coli-, listeria- ja salmonellabakteerit.
FOTONIT®-valokatalyysipinnoitus voidaan asentaa lähes mihin tahansa, esimerkiksi toimistotiloihin, terveydenhuollon yksiköihin, palvelutaloihin, tuotantolaitoksiin ja kauppakeskuksiin. Se sopii erinomaisesti tiloihin, joissa liikkuu paljon ihmisiä tai hygienia on muuten tärkeää. Valokatalyysipinnoituksen avulla tiloista ja kosketuspinnoista tulee ihmisille turvallisempia. Voit lukea asiakkaistamme esimerkiksi referenssit sivulla tai somekanavistamme.
FOTONIT®-pinnoitusta voidaan hyödyntää lähes millä tahansa pinnoilla esimerkiksi puu-, kivi-, metalli-, tekstiili-, lasi-, betoni- ja marmoripinnoilla.
1. Pinnoitus aktivoituu valon ja ilmassa olevan hapen sekä vesihöyryn avulla. 2. Aktivoitunut pinnoitus muodostaa reaktiivisia happiyhdisteitä. 3. Happiyhdisteet reagoivat pinnalla olevien mikrobien ja VOC-yhdisteiden kanssa tuhoten niiden rakennetta. 4. Mikrobit ja VOC-yhdisteet hajoavat muodostaen vettä ja hiilidioksidia.
Teknologiaa on tutkittu Tampereen Yliopistossa jo vuosia. Olemme kehittäneet palvelun yhteistyössä yliopistosta lähtöisin olevan tuotekehitysyrityksemme Plasmonics Oy:n kanssa.
Pinnoitus tuhoaa virukset erittäin tehokkaasti. Käsittely perustuu palamiseen ja eliminoi kaiken orgaanisen.
Kyllä. Viruksilla on useita eri tartuntareittejä ja yksi niistä on pintavälitteiset tartunnat. Esimerkiksi koronaviruksen on tutkittu säilyvän pahvilla elinkelpoisena 24 tuntia, metallilla 48 tuntia ja muovilla jopa 72 tuntia. Norovirus, jossa tartuntaan riittää pieni määrä viruksia, tarttuu erityisesti saastuneita pintoja koskettamalla. (terveyskirjasto)
FOTONIT®-pinnoitus aktivoituu noin 24 – 48 tunnin aikana käsittelystä riippuen valaistuksen määrästä. Valaistuksen päällä pitäminen nopeuttaa pinnoitteen aktivoitumista.
Uuden sukupolven plasmoninen pinnoitusratkaisumme ei tarvitse erikoisvalaistusta aktivoituakseen, vaan toimii äärimmäisen tehokkaasti normaalissa huonevalossa. Salaisuus on titaanidioksidipartikkeleihin lisätyt optiset antennit, jotka mahdollistavat nk. plasmonisen resonanssin lähes kaikilla valon aallonpituuksilla.
Mikäli kemiallinen reaktio on täydellinen, lopputuloksena syntyy vettä ja hiilidioksidia. Tämän lisäksi on mahdollista, että syntyy myös kevyempiä hiilivetyjä. Mikäli raskaampi hiilivety katkeaa keskeltä, syntyy kaksi kevyempää. Lopputuloksen aineet ovat täysin turvallisia. Ihmisen oma keho tuottaa samoja vapaita happiradikaaleja aina, kun kehon aineenvaihdunta toimii.
Teemme tutkimusyhteistyötä lukuisten suomalaisten yliopistojen ja akkreditoitujen tutkimuslaitosten kanssa taataksemme työmme korkean laadun. Näitä ovat esimerkiksi Tampereen Yliopisto, Tampereen ammattikorkeakoulu, Metropolilab, SGS, Ecobio Oy, Eurovir, Eurofins Scientific, Sweco Oy sekä tytäryhtiömme Plasmonics Oy.
Kyllä. Yhdysvaltainen elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) on hyväksynyt titaanidioksidin turvallisuuden käytettäväksi muun muassa lääkkeiden ja kosmetiikan väriaineena, mukaan lukien aurinkovoiteet. Titaanidioksidi on laajasti käytetty väriaine ja mm. valkoisen maalin väri tulee siitä.
Noudatamme kaikkia Euroopan Unionin antamia määräyksiä ja sääntöjä. Nanopartikkeleita valvotaan ja nanopartikkelit, mitä tuotteissamme on eivät ole vaarallisia ja niitä käytetään muun muassa elintarvikkeissa. Teemme tiivistä yhteistyötä ja tutkimme jatkuvasti tuotteidemme käyttäytymistä ja ominaisuuksia akkreditoitujen tutkimuslaitosten kanssa. Haluamme itse olla mukana varmistamassa tuotteidemme turvallisuuden.
FOTONIT®-valokatalyysipinnoitusta tutkitaan ja kehitetään alan huippuosaajien kanssa, joihin kuuluu tutkijoita ja professoreita suomalaisista yliopistoista.
Yrityksemme on täysin suomalainen. Meille on myönnetty muun muassa Avainlippu-merkki osoituksena palvelumme korkeasta kotimaisuusasteesta.Nanoksi-180™-pinnoitus

Nanoksi-180™-nanopinnoitus on nanoteknologiaan perustuva pintakäsittely, joka luo pinnoille tehokkaasti likaa hylkivän suojan. Käsittely tekee pinnoista erittäin helppohoitoisia, helposti puhdistettavia ja pidentää niiden käyttöikää. Ennen pinnoitusta tehtävä syväpuhdistus uudistaa vanhojenkin tilojen ilmeen.
Nanopinnoituksen käyttökohteita ovat muun muassa kotien ja sijoitusasuntojen keittiöt ja kylpyhuoneet, kiinteistöjen sisä- ja ulkotilat (julkisivu, seinät, lattiat, piha, katukiveys, metallipinnat), hotellien kylpyhuoneet ja suurkeittiöt, ravintoloiden wc-tilat ja keittiöt ja yritysten wc-, suihku- ja keittiötilat.
Likaa hylkivä Nanoksi 180™ pinnoitus sopii liki kaikille sisä- ja ulkopinnoille, esimerkiksi kivelle, puulle, betonille, maalatulle pinnalle ja marmorille. Käsittely soveltuu niin uusien kuin vanhojen pintojen suojaamiseen.
Kulutuksesta riippuen nanopinnoitus kestää pinnalla vähintään 5 – 10 vuotta.
Voi ja ehdottomasti kannattaakin. Uusi koti ei ole vielä ehtinyt kastua tai likaantua, saumat ovat vielä kuivat, eikä laattojen taakse ole ehtinyt syntyä kasvustoa, joten tällöin kannattaa suojata koti ja varmistaa, että se pysyy uudenveroisena kymmeniä vuosia.
On, nanopinnoitus muodostaa hengittävän suojan, josta sen alle mahdollisesti joutunut kosteus pääsee pois.
Nanopinnoitus luo hydrofobisen, näkymättömän ja hengittävän suojan, joka perustuu käsitellyn pinnan pintajännityksen muuttamiseen. Pinnoitettu pinta hylkii mm. vettä, likaa ja rasvaa, mikä estää epäpuhtauksia imeytymästä materiaaleihin ja helpottaa pintojen puhtaanapitoa. Oikein hoidettuna pinnoitus antaa vuosia kestävän tehokkaan, ekologisen ja kiinteistön elinkaarta kasvattavan suojan.
Koulutetut ammattilaisemme suorittavat työn tarkkaan määritellyillä ympäriystävällisillä menetelmillä, välineillä ja aineilla kylpyhuoneen tarpeiden mukaan.
Ei tarvita, koska käsittely ei koske vesieristeitä tai rakenteita.
Tavallisesti 1-2 työpäivää.
Suihkua ei tule käyttää 24 tuntiin pinnoituksesta. Tiloissa voi kävellä ja wc:tä voi käyttää noin tunnin päästä käsittelystä.
Kyllä, täysin turvallista. Nanoteknologialla tarkoitetaan yleisesti materiaaleja, rakenteita ja funktionaalisia toimintoja, jotka ovat kooltaan alle sata nanometriä. Nanometri on millimetrin miljoonasosa, joten nanokappaleiden koko on kymmenestuhannesosan luokkaa ihmisen hiuksen paksuudesta. Nanopartikkeleita hyödyntämällä voidaan parantaa muun muassa materiaalien ominaisuuksia paremman kestävyyden ja puhdistettavuuden saavuttamiseksi. Teknologiaa hyödynnetään laajalti esimerkiksi elintarvikkeissa ja kosmetiikassa.
Yrityksemme on täysin suomalainen. Meille on myönnetty muun muassa Avainlippu osoituksena palvelumme korkeasta kotimaisuusasteesta.
Tarkemman hinnan voit helposti laskea hintalaskurillamme. Teemme kohteeseen myös aina ilmaisen kartoituskäynnin.