Usein kysytyt kysymykset

Haluatko tietää lisää nanopinnoitusratkaisuistamme? Alta löydät vastauksia useiten kysytyimpiin kysymyksiin. Mikäli et löydä vastausta voit ottaa meihin yhteyttä täällä.

FOTONIT®-valokatalyysipinnoitus

FOTONIT®-valokatalyysipinnoitus on itsedesinfioituva pinnoitusratkaisu, joka lisää tilojen terveysturvallisuutta ja takaa korkean pintahygienian. Teknologia tuhoaa viruksia ja bakteereja jatkuvasti, myös siivousten välissä.
FOTONIT®-valokatalyysipinnoitus voidaan asentaa lähes mihin tahansa, toimistotiloihin, terveydenhuollon tiloihin, palvelutaloihin, harrastustiloihin, kauppakeskusten pinnoille jne. Voit lukea asiakkaistamme esimerkiksi referenssit sivulla tai somekanavistamme @nanoksisuomi.
FOTONIT®-pinnoitusta voidaan hyödyntää lähes millä tahansa pinnalla mm. puulla, kivellä, tekstiilillä, betonilla, marmorilla.
1. Pinnoitus aktivoituu valon ja ilmassa olevan hapen sekä vesihöyryn avulla. 2. Aktivoitunut pinnoitus muodostaa reaktiivisia happiyhdisteitä. 3. Happiyhdisteet reagoivat pinnalla olevien mikrobien ja VOC-yhdisteiden kanssa tuhoten niiden rakennetta. 4. Mikrobit ja VOC-yhdisteet hajoavat muodostaen vettä ja hiilidioksidia.
Teknologiaa on alunperin tutkittu Tampereen Yliopistossa jo vuosia. Olemme kehittäneet palvelun yhteistyössä yliopistosta startanneen Plasmonics Oy:n kanssa.
Uuden sukupolven plasmoninen pinnoitusratkaisumme ei tarvitse erikoisvalaistusta aktivoituakseen, vaan toimii äärimmäisen tehokkaasti normaalissa huonevalossa. Salaisuus on titaanidioksidipartikkeleihin lisätyt optiset antennit, jotka mahdollistavat nk. plasmonisen resonanssin lähes kaikilla valon aallonpituuksilla.
Mikäli kemiallinen reaktio on täydellinen, lopputuloksena syntyy vettä ja hiilidioksidia. Tämän lisäksi on mahdollista, että syntyy myös kevyempiä hiilivetyjä. Mikäli raskaampi hiilivety katkeaa keskeltä, syntyy kaksi kevyempää. Lopputuloksen aineet ovat vaarattomia. Ihmisen oma keho tuottaa samoja vapaita happiradikaaleja aina, kun kehon aineenvaihdunta toimii.
Teemme tutkimusyhteistyötä lukuisten suomalaisten yliopistojen ja akkreditoitujen tutkimuslaitosten kanssa taataksemme työmme korkean laadun. Näitä ovat esimerkiksi Tampereen Yliopisto, Tampereen ammattikorkeakoulu, Metropolilab, SGS, Ecobio Oy, Eurovir, Eurofins Scientific, Sweco Oy sekä tytäryhtiömme Plasmonics Oy.
Kyllä. Yhdysvaltainen elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) on hyväksynyt titaanidioksidin turvallisuuden käytettäväksi muun muassa lääkkeiden ja kosmetiikan väriaineena, mukaan lukien aurinkovoiteet. Titaanidioksidi on laajasti käytetty väriaine ja mm. valkoisen maalin väri tulee siitä.
Me noudatamme kaikkia Euroopan Unionin antamia määräyksiä ja sääntöjä. Nanopartikkeleita valvotaan ja nanopartikkelit, mitä tuotteissamme on, eivät ole reguloituja, eivät ole vaarallisia ja niitä käytetään muun muassa elintarvikkeissa. Teemme tiivistä yhteistyötä ja tutkimme jatkuvasti tuotteidemme käyttäytymistä ja ominaisuuksia akkreditoitujen tutkimuslaitosten kanssa. Haluamme itse olla mukana varmistamassa tuotteidemme turvallisuuden.
FOTONIT®-pinnoitus aktivoituu noin 24 – 48 tunnin aikana käsittelystä riippuen valaistuksen määrästä. Valaistuksen päällä pitäminen nopeuttaa pinnoitteen aktivoitumista.
Pinnoitus tuhoaa virukset erittäin tehokkaasti, jopa 99,99%. Käsittely perustuu palamiseen ja eliminoi kaiken orgaanisen.
Kyllä. Viruksilla on useita eri tartuntareittejä ja yksi niistä on pintavälitteiset tartunnat. Esimerkiksi koronaviruksen on tutkittu säilyvän pahvilla elinkelpoisena 24 tuntia, metallilla 48 tuntia ja muovilla jopa 72 tuntia. Norovirus, jossa tartuntaan riittää pieni määrä viruksia, tarttuu erityisesti saastuneita pintoja koskettamalla. (terveyskirjasto)
FOTONIT®-valokatalyysipinnoitusta tutkitaan ja kehitetään alan huippuosaajien kanssa, joihin kuuluu tutkijoita ja professoreita suomalaisista yliopistoista. Tällä tavoin toimimme tieteen ehdoilla, mutta teknologia edellä.
Yrityksemme on täysin suomalainen. Meille on myönnetty muun muassa Avainlippu-merkki osoituksena palvelumme korkeasta kotimaisuusasteesta.Nanoksi-180™-pinnoitus

Nanopinnoitus on nanoteknologiaan perustuva pintakäsittely, joka luo pinnoille tehokkaasti likaa hylkivän suojan. Käsittely tekee pinnoista erittäin helppohoitoisia, helposti puhdistettavia ja pidentää niiden käyttöikää. Ennen pinnoitusta tehtävä syväpuhdistus uudistaa vanhojenkin tilojen ilmeen.
Nanopinnoituksen käyttökohteita ovat muun muassa kotien ja sijoitusasuntojen keittiöt ja kylpyhuoneet, kiinteistöjen sisä- ja ulkotilat (julkisivu, seinät, lattiat, piha, katukiveys, metallipinnat), hotellien kylpyhuoneet ja suurkeittiöt, ravintoloiden wc-tilat ja keittiöt ja yritysten wc-, suihku- ja keittiötilat.
Likaa hylkivä Nanoksi 180™ pinnoitus sopii liki kaikille sisä- ja ulkopinnoille, esimerkiksi kivelle, puulle, betonille, maalatulle pinnalle ja marmorille. Käsittely soveltuu niin uusien kuin vanhojen pintojen suojaamiseen.
Kulutuksesta riippuen nanopinnoitus kestää pinnalla vähintään 5 – 10 vuotta.
Voi ja ehdottomasti kannattaakin. Uusi koti ei ole vielä ehtinyt kastua tai likaantua, saumat ovat vielä kuivat, eikä laattojen taakse ole ehtinyt syntyä kasvustoa, joten tällöin kannattaa suojata koti ja varmistaa, että se pysyy uudenveroisena kymmeniä vuosia.
On, nanopinnoite muodostaa hengittävän suojan, josta sen alle mahdollisesti joutunut kosteus pääsee pois.
Nanopinnoitus luo hydrofobisen, näkymättömän ja hengittävän suojan, joka perustuu käsitellyn pinnan pintajännityksen muuttamiseen. Pinnoitettu pinta hylkii mm. vettä, likaa ja rasvaa, mikä estää epäpuhtauksia imeytymästä materiaaleihin ja helpottaa pintojen puhtaanapitoa. Oikein hoidettuna pinnoitus antaa vuosia kestävän tehokkaan, ekologisen ja kiinteistön elinkaarta kasvattavan suojan.
Koulutetut ammattilaisemme suorittavat työn tarkkaan määritellyillä ympäriystävällisillä menetelmillä, välineillä ja aineilla kylpyhuoneen tarpeiden mukaan.
Tavallisesti 1-2 työpäivää.
Suihkua ei tule käyttää 24 tuntiin pinnoituksesta. Tiloissa voi kävellä ja wc:tä voi käyttää noin tunnin päästä käsittelystä.
Kyllä, täysin turvallista. Nanoteknologialla tarkoitetaan yleisesti materiaaleja, rakenteita ja funktionaalisia toimintoja, jotka ovat kooltaan alle sata nanometriä. Nanometri on millimetrin miljoonasosa, joten nanokappaleiden koko on kymmenestuhannesosan luokkaa ihmisen hiuksen paksuudesta. Nanopartikkeleita hyödyntämällä voidaan parantaa muun muassa materiaalien ominaisuuksia paremman kestävyyden ja puhdistettavuuden saavuttamiseksi. Teknologiaa hyödynnetään laajalti esimerkiksi elintarvikkeissa ja kosmetiikassa.
Yrityksemme on täysin suomalainen. Meille on myönnetty muun muassa Avainlippu osoituksena palvelumme korkeasta kotimaisuusasteesta.
Ei tarvita, koska käsittely ei koske vesieristeitä tai rakenteita.
Tarkemman hinnan voit helposti laskea hintalaskurillamme. Teemme kohteeseen myös aina ilmaisen kartoituskäynnin.