FOTONIT®-tuoteperhe yrityksille

Lue lisää

FOTONIT®-tuoteperhe yrityksille

Fotonit®-tuoteperheemme koostuu kosketuspintoja automaattisesti desinfioivasta Fotonit®-valokatalyysipinnoituksesta ja sisäilmaa parantavasta Fotonit® Air -palveluratkaisusta. Parannamme pintojen hygieniaa vähentämällä niiltä taudinaiheuttajia ja haitallisia orgaanisia yhdisteitä. Voimme myös tehdä sisäilmasta puhtaampaa poistamalla epäpuhtauksia ja allergeeneja, kuten VOC-yhdisteitä ja homeitiöitä.

Nanoteknologiaan perustuva Fotonit®-valokatalyysipinnoitus tappaa yli 98 prosenttia yleisistä ja tutuista bakteereista ja viruksista, kuten korona- ja norovirukset sekä coli-, listeria- ja salmonellabakteerit. Se tarjoaa yrityksille kustannustehokkaan, kestävän ja automatisoidun tavan huolehtia toimitilojen hygieniasta. Fotonit®-pinnoituksen avulla voidaan minimoida sairastumisia ja sairauspoissaoloja ja luoda merkittäviä kustannussäästöjä.

Itsedesinfioituvat pinnat eivät ainoastaan edistä terveyttä ja hyvinvointia, vaan myös kestävän kehityksen periaatteita, koska ne tarjoavat puhtaampia kosketuspintoja ilman kemikaaleja, hyödyntäen teknologiaa myrkkyjen sijaan. 

FOTONIT®-valokatalyysipinnoituksen hyödyt yrityksille

Hygienia ei ole enää riippuvaista manuaalisesta työstä tai työn tehokkuudesta. Itsedesinfioituva Fotonit®-valokatalyysipinnoitus huolehtii hygieniasta kellon ympäri. Sairastumisten väheneminen ja puhdas ympäristö parantavat ihmisen elämänlaatua ja lisäävät hyvinvointia.

 • Käsittelyn avulla saavutetaan erinomainen pintahygienia, joka estää tartuntatauteja leviämästä.
 • Vähentyneiden sairauspoissaolojen ja desinfiointikustannusten kautta syntyy merkittäviä kustannussäästöjä.
 • Turvalliset, itsedesinfioituvat tilat ja kosketuspinnat nostavat yritys- ja työnantajamielikuvaa.
 • Vastuullinen valinta vähentää voimakkaiden kemikaalien käyttötarvetta.
Fotonit tarra

FOTONIT®-valokatalyysipinnoituksen käyttökohteet

Fotonit®-valokatalyysipinnoitus sopii kaikkiin tiloihin, joissa liikkuu päivittäin paljon ihmisiä. Valokatalyysipinnoituksen avulla tiloista ja kosketuspinnoista tulee ihmisille turvallisempia.

 • Toimistot ja virastot
 • Sairaalat, terveyskeskukset ja hammashoitolat 
 • Logistiikkakeskukset
 • Päiväkodit ja koulut
 • Palvelutalot ja hyvinvointikeskukset
 • Tuotantolaitokset
 • Liikuntakeskukset, kuntosalit ja jäähallit
 • Kaupat, kauppakeskukset ja ravintolat
 • Museot, teatterit ja tapahtumatalot
 • Liikennevälineet ja risteilyalukset
 • Leikkipuistot ja huvipuistot
 • Terminaalit ja asemat

Case Fotonit®-valokatalyysipinnoitus: toimistot

Innolinkin Helsingin ja Tampereen toimistot on käsitelty itsedesinfioituvalla Fotonit®-pinnoituksella, joka suojaa henkilöstön terveyttä.

Suurten volyymien työskennellä samoissa toimitiloissa leviävät myös tartunnat herkemmin. Tästä syystä yritys halusi ennakoivasti estää tartuntojen leviämisen jo ennen sairastumisia, edistäen näin henkilökuntansa ja asiakkaidensa terveyttä ja hyvinvointia. Käsittelyllä varmistetaan työpaikan hygieniaturvallisuus ja mahdollistetaan turvallinen työskentely paikan päällä. 

Innolinkin toimitusjohtaja Pekka Vuorela kertoo olevansa innoissaan uudesta teknologiasta, joka luotettavasti, tutkitusti ja kustannustehokkaasti varmistaa henkilöstön turvallisuuden. Hän korostaa teknologian potentiaalia vähentää tartuntoja tiloissa ja minimoida terveydelliset riskit.

Case Fotonit®-valokatalyysipinnoitus: tuotantolaitokset

Kaikkia töitä ei ole mahdollista tehdä etänä, esimerkiksi tuotannon linjojen ohjausta. Halvan tehtaalla haluttiin suojata työntekijöiden terveyttä ja minimoida sairauspoissaolojen määrä, jonka vuoksi tilat käsiteltiin laajasti antimikrobisella Fotonit®-pinnoituksella.

Fotonit®-pinnoitus varmistaa tilojen hygieenisyyden toimintavarmalla keinolla, sillä se saa pinnat desinfioitumaan jatkuvasti, pitäen ne hygieenisenä myös pyyhintäkertojen ja siivousten välissä. Pinnoituksen toimivuutta on valvottu tarkasti käsittelyn jälkeen. Halva on tehnyt myös itse tarkistusmittauksia ja havainnut pintojen viruskannan tason huomattavan putoamisen. Tuloksia on seurattu ja ne ovat olleet erittäin hyviä. 

Työnantaja, laske paljonko voisitte säästää sairauspoissaolokuluissa

Sairauspoissaoloja voi ja kannattaa ehdottomasti ennaltaehkäistä. Ne kuormittavat henkilöstöä ja tulevat kalliiksi työpaikoille ja yhteiskunnalle. Tutkimukset ovat osoittaneet pintahygienian parantumisen vähentävän infektioista aiheutuvia sairaspoissaoloja jopa yli 50 %. Sen lisäksi sairauspoissaolojaksot ovat lyhentyneet. 

Laskurillamme selvität helposti, mitä Fotonit®-valokatalyysipinnoitus teidän tiloissanne maksaisi, ja millaisia säästöjä voisitte sairauspoissaoloissa saada.

Fotonit® Air -sisäilmaratkaisun hyödyt yrityksille

Fotonit® Air -sisäilmaratkaisu parantaa sisäilmaa valokatalyysipinnoituksen avulla. Kun Fotonit®-pinnoituksella halutaan vaikuttaa sisäilmaan, pinnoitus asennetaan tilojen seiniin ja kattoon, jolloin ilman liikkuessa ja koskettaessa käsiteltyjä pintoja, siitä poistuu orgaanisia yhdisteitä. Hyvä sisäilma edistää terveyttä, parantaa vireystilaa ja tuottavuutta.

 • Tuhoaa sisäilmasta VOC-yhdisteitä, allergeenejä ja erilaisia ilmansaasteita. 
 • Antaa lisäaikaa tutkia sisäilmaongelmia. Käsittelyn jälkeen tiloissa voi työskennellä tutkimuksen ajan.
 • Parantaa sisäilmaa pysyvästi tapauksissa, joissa selvää sisäilmaongelmaa ei löydy tai sisäilmasta halutaan raikkaampaa.
 • Tehoaa myös tupakansavuun sekä muun muassa ruoasta ja eläimistä aiheutuviin hajuihin.
 • Käsittelyn vaikutus kestää vuosia.
 • Ekologinen ja todistetusti turvallinen ratkaisu.

Fotonit® Air – Käyttökohteet

Fotonit® Air -sisäilmaratkaisu sopii kaikkiin tiloihin, joissa tarvitaan apua sisäilmahaasteisiin. Käsittely voidaan tehdä koko kiinteistöön tai esimerkiksi yksittäisiin huoneisiin. Tarjoamme ratkaisua sekä yrityksille ja organisaatioille että kotitalouksille ja taloyhtiöille.

 • Taloyhtiöiden yleistilat ja asunnot
 • Toimistot ja virastot
 • Koulut ja päiväkodit
 • Sairaalat, terveyskeskukset ja hammashoitolat 
 • Kampaamot ja hoitolat
 • Palvelutalot ja hyvinvointikeskukset
 • Museot, teatterit ja kirjastot
 • Konserttisalit ja tapahtumatalot

Case Fotonit® Air: terveydenhuollon yksiköt

Kymsoten Keltakankaan terveysaseman hammashoitola​n tiloissa havaittiin VOC-arvojen kohoavan varsin korkealla työskentelyn aikana. Ongelmaa lähdettiin ratkaisemaan Nanoksin Fotonit® Air -sisäilmakäsittelyn avulla. Pinnoitus asennettiin hammashuollon vastaanottohuoneisiin, kaikille pinnoille lattioita lukuun ottamatta.

Fotonit® Air puri sisäilmaongelmaan ja Keltakankaan hammashoitolan tilojen VOC-pitoisuus romahti. Kiinteistössä ei tehty muita muutoksia esimerkiksi ilmanvaihtoon liittyen sisäilman parantamiseksi. Sisäilman kattava seuranta jatkuu edelleen mm. käsiteltyjen tilojen mittauksilla ja käyttäjäkyselyiden seurannalla. VOC-arvot ovat tippuneet pinnoituksen myötä tavanomaisen, terveellisen toimistoympäristön tasolle.

Nanoksi on virallinen IAQe partneri

Edistääksemme sisäilman terveysturvallisuutta olemme mukana sisäilman laadun ekosysteemi IAQe:n (Indoor Air Quality ecosystem IAQe) toiminnassa, joka tavoittelee tervettä sisäilmaa ja kansainvälistä liiketoimintaa tuomalla alan huippuyritykset yhteen. 

IAQe lanseerattiin vastaamaan sisäilmayritysten aktiivisen yhteistyöalustan tarpeeseen, joka syntyy puhtaan sisäilman terveysvaikutuksista ja suomalaisten yritysten korkeasta osaamisesta. Ekosysteemin yhteistyökumppaniverkosto koostuu mm. teknologia- ja palveluyrityksistä, tutkimus- ja teknologiaorganisaatioista, yhdistyksistä, viranomaisista ja kaupungeista.

Keskustellaan lisää aiheesta

Sopisiko jokin nanopinnoitusratkaisuistamme kiinteistöönne tai toimitiloihinne? Käytössämme on kätevä soittoajanvarausjärjestelmä, josta voit varata suoraan sopivan ajan asiantuntijamme kanssa. Siirry ajanvarausjärjestelmään ja valitse sopiva aika.

Voit ottaa yhteyttä myös alla olevalla lomakkeella ja kertoa, miten voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa yhteyttä, kartoittaa tarpeenne ja tekee tarjouksen.

Ota yhteyttä

 • Max. tiedoston koko: 3 MB.