kalkkisen suihkupään puhdistus

Kalkkisen suihkupään puhdistus – Nanoksin asiantuntijavinkit

Kalkinpoisto suihkupäästä

Kalkkisen suihkupään puhdistus ja kalkinpoisto suihkunurkkauksesta ovat tyypillisiä kylpyhuoneen puhtaanapitoon liittyä haasteita. Vaikka kalkkitahrat aiheuttaisivat päänvaivaa, niistä pääsee eroon, kun ottaa oikeat keinot käyttöön. Poimi alta tehokkaat menetelmät, joilla poistat kalkin ja myös pidät sen poissa! 

Kalkki puhdistuu parhaiten siten, että emäksinen kalkkisaostuma ja hapan pesuaine neutralisoituvat. Huomioi siis kalkkia poistaessasi, että käyttämäsi pesuaineen pH-arvo on alle 7. Älä luota ainoastaan pesuaineen markkinointiteksteihin, vaan tarkista myös happamuus. 

Kokeile itsevalmistettuja kalkinpoistoaineita

Ympäristöystävälliset, edulliset ja useasta kodista jo valmiiksi löytyvät ainekset, kuten etikka ovat tehokkaita kalkinpoistajia. Etikan teho piilee sen happamuudessa. Sen ansiosta etikka on tehokas kalkkisaostumien liuottaja. Juuri happamuutensa vuoksi etikka ei kuitenkaan sovellu kaikille pinnoille: emali-, alumiini- ja marmoripinnoille sitä ei tule käyttää. 

Etikan toinen suuri etu on se, että se poistaa hajuja. Toki etikka itsessään tuoksahtaa melko voimakkaasti, kuitenkin vain hetken ajan. Haju haihtuu kuivuessa nopeasti. Ei siis kannata sivuuttaa etikkaa hajujen pelossa. Etikka on todella edullinen, tehokas ja monikäyttöinen puhdistusaine sekä lisäksi ekologinen. Siihen ei liity ympäristöhaittoja.

Kalkkisen suihkupään puhdistus etikalla

Kalkki tarraa helposti kiinni suihkupäähän, josta vesi virtaa ulos. Kalkkisen suihkupään puhdistus voi esteettisyyden lisäksi parantaa veden virtausta ja vedenpainetta ja tehdä suihkuttelusta miellyttävämpää. Lisäksi se voi pidentää suihkun käyttöikää. Käytä etikkaa suihkupään puhdistamisessa seuraavasti:

Tarvitset vain:

  • Etikkaa
  • Vettä
  • Korkean astian kuten ämpärin

Kaada korkeaan astiaan etikkaa ja vettä (1:1) ja aseta suihkupää astiaan niin, että kalkkinen osa peittyy kokonaan. Jätä suihkupää likoamaan etikka-vesiseokseen vähintään tunniksi, tarvittaessa pidemmäksikin aikaa, esimerkiksi yön yli. Liotuksen jälkeen pyyhi tai harjaa suihkupää puhtaaksi. Tadaa, suihkupää on jälleen kuin uusi!

Kalkkisen suihkupään puhdistus ruokasoodan avulla

Toinen toimiva, yksinkertainen ja ekologinen vaihtoehto kalkkisen suihkupään puhdistukseen on ruokasoodatahna: Luo tahna ruokasoodasta ja vedestä ja hankaa suihkupää harjalla. Pyyhi lopuksi liinalla tai sienellä.

Nanopinnoitus estää pintojen kalkkeutumisen

Harva meistä jaksaa kuitenkaan puunata jatkuvasti kalkkitahrojen ja pesuaineiden parissa, ja siksi tarjoamme avuksesi nanopinnoituksen – jos haluat päästä kalkkitahrojen suhteen mahdollisimman helpolla, on kylpyhuoneen nanopinnoittaminen erinomainen vaihtoehto. Nanopinnoitus luo likaa, kalkkia ja rasvaa hylkivän suojan, joka estää kalkkitahroja ja muita epäpuhtauksia tarttumasta pinnoille.

Likaa hylkivän vaikutuksen vuoksi nanopinnoitetun kylpyhuoneen puhtaanapito käy helpolla. Pinnat pysyvät puhtaina pidempään, mikä vähentää puhtaanapitoon vaadittua aikaa, vaivaa ja pesuaineita. Nanopinnoitetun kylpyhuoneen puhdistus luonnistuu lämpimän veden ja mikrokuituisen siivousvälineen kuten mikrokuituliinan avulla.

Ennen kuin nanopinnoitus voi tehdä taikojaan, Nanoksi puhdistaa kylpyhuoneen pinnat huolellisesti. Poistamme kylpyhuoneeseen kertyneet epäpuhtaudet, kalkkitahrat ja likaantumat, vaihdamme silikonisaumat ja tarvittaessa laattasaumoja. Kun pinnat ovat puhtaat ja huolletut, Nanoksin asiantuntijat levittävät pinnoitusaineen kaikille kylpyhuoneen pinnoille. Koko palvelu tarjotaan avaimet käteen -periaatteella.

Mitä nanopinnoitus kustantaa?

Haluaisitko tietää lisää Nanoksi-180™ -nanopinnoituskokonaisuudesta? Laske kätevästi kylpyhuonehuollon hinta-arvio alla olevalla hintalaskurilla. Nanopinnoituksen työn osuudesta voi tehdä kotitalousvähennyksen, joka on 60 %.