Likaa hylkivä nanopinnoitus

Kaakelimaali kylpyhuoneeseen? – Nanoksin asiantuntijavinkit

Kaakelimaalin sanotaan olevan tee-se-itse-remontoijan unelma sen helppokäyttöisyyden ja edullisuuden vuoksi. Kaakelien maalaaminen voi tuntua varteenotettavalta vaihtoehdolta laattojen vaihtamiselle, sillä kaakelimaali peittää kuluneet ja nuhjuiset laatat, ja antaa niille uuden ilmeen verrattain pienellä investoinnilla. Kaakelimaalin käyttöä kannattaa kuitenkin harkita tarkoin.

Kaakelimaali ei ole nimittäin optimaalinen ratkaisu kylpyhuoneeseen, sillä se kuluu nopeasti märkätilojen pinnoilta ja erityisesti lattioilta. Maalipinta on myös herkempi kolhuille ja naarmuille kuin laattapinta. 

Kulunut maalipinta voi nopeasti näyttää alkuperäistäkin pintaa rosoisemmalta, mikä saattaa lopulta johtaa siihen, että laatat pitää vaihtaa kokonaan. Vaikka maalaus siis vaikuttaa helpolta ja edulliselta ratkaisulta, siitä voi äkkiä tulla odotettua kalliimpaa.

Mihin kaakelimaali sitten sopii?

Kaakelimaalia voi käyttää huolettomammin kuivissa tiloissa kuten keittiön välitilassa tai wc:n seinien kaakeleilla. Lattioille kaakelimaalia ei suositella, sillä lattialaatan pinta on usein kovalla kulutuksella, jolloin maali saattaa lohkeilla ja kulua nopeasti pois.

Huolellinen pohjakäsittely auttaa maalia pysymään siistinä pidempään. Maalattavan pinnan on oltava puhdas ja pölytön. Esimerkiksi keittiön välitilan laatat on tärkeää puhdistaa rasvasta ennen maalaamista.

Jos aiot ryhtyä kaakeleiden maalaukseen, kannattaa pyytää tarjous pohjatöiden teettämisestä ammattilaiselta. Kun mahdolliset reiät ja kolot saumauksissa on korjattu ja puhdistus tehty huolellisesti, kaakelimaali saadaan pysymään pidempään.

Nanopinnoituksella kylpyhuoneelle lisää käyttöikää

Jos taas haluat kylpyhuoneellesi pitkää käyttöikää ja helpompaa puhdistettavuutta, kannattaa kaakelimaalin sijaan harkita pintojen syväpuhdistusta ja nanopinnoittamista Nanoksi-180™-pinnoituksella. Puhdistamme kylpyhuoneen pinnat perusteellisesti, vaihdamme silikonisaumat ja tarvittaessa laattasaumoja. Hyvin huollettu ja pinnoitettu kylpyhuone saa raikkaan ilmeen ja myös pysyy sellaisena.

Huolletuille pinnoille asennettava nanopinnoitus luo hydrofobisen, näkymättömän ja hengittävän suojan, joka hylkii tehokkaasti likaa, vettä ja rasvaa. Se estää likaa ja rasvaa imeytymästä materiaaleihin, mikä helpottaa tilojen puhtaanapitoa ja pidentää niiden käyttöikää. Samalla kylpyhuoneen pinnat, laatat ja laattasaumat säilyvät puhtaina pidempään.

Siten nanopinnoitus antaa kylpyhuoneelle suojan, joka pitää sen hyväkuntoisena, helposti puhdistettavana ja raikkaana.

Mitä nanopinnoitus kustantaa?

Kätevällä hintalaskurilla saat nopeasti alustavan tarjouksen kotisi kylpyhuoneen huollosta ja nanopinnoituksesta. Nanopinnoituksen työn osuudesta voi tehdä kotitalousvähennyksen, joka on 60 %.