Syväpuhdistus

Kalkinpoisto suihkuseinästä – Nanoksi opas

Kalkkinen vesi jättää kosteudelle alttiille pinnoille kuten suihkuseiniin valkoisia, sameita jälkiä, jotka voivat olla haastavia poistaa. Poimi alta tehokkaat menetelmät, joilla poistat kalkin ja palautat lasiovien ja suihkuseinien kirkkauden alkuperäiseen loistoonsa!

Mainittakoon ensimmäiseksi, että kalkkitahrojen syntyminen kannattaa jo etukäteen pyrkiä estämään pitämällä veden roiskeelle alttiit pinnat puhtaina ja kuivina. Kaakeleiden ja suihkuseinien kuivaaminen heti tuoreeltaan esimerkiksi lastalla tai pehmeällä liinalla estää kalkin kertymisen ja tekee siivouksesta myöhemmin huomattavasti helpompaa.

Jos kalkkitahrat ovat kuitenkin jo ehtineet muodostua suihkuseiniin, ne eivät välttämättä lähde pois pelkällä vedellä ja liinalla. Kalkki on emäksistä (pH-arvo yli 7) ja se puhdistuu parhaiten siten, että emäksinen kalkkisaostuma ja hapan pesuaine neutralisoituvat kohdatessaan. Tehokkaimmatkaan emäksiset pesuaineet eivät  pure kalkkiin. Huomioi siis, että käyttämäsi kalkinpoistoaineen pH-arvo on alle 7

Ympäristöystävälliset puhdistusaineet kalkinpoistoon

Ympäristöystävälliset ja useasta kodista jo valmiiksi löytyvät ainekset, kuten etikka ja sitruuna, ovat tehokkaita kalkinpoistajia. Ennen vahvempien pesuaineiden käyttöä kannattaa siis testata esimerkiksi etikan ja sitruunahapon yhdistelmää lämpimässä vedessä. Sekoita muutama litra vettä ja pari desilitraa etikkaa ja sitruunahappoa ja suihkuta seosta lasipinnoille. Etikan ja sitruunan happamuus liuottavat kalkkia tehokkaasti.

Itsetehtyjen pesuaineiden kannattaa antaa vaikuttaa lasin pinnalla tarpeen mukaan, kuitenkin vähintään 15 minuuttia. Pesuaineen saa pysymään lasiovissa tai -seinissä talouspaperin avulla niin, että paperi kiinnitetään pesuaineen avulla lasiin.

Anna seoksen vaikuttaa ja pyyhi sitten pois esimerkiksi mikrokuituliinalla. Huuhtele lopuksi runsaalla vedellä ja kuivaa huolellisesti. Jos käytät vahvempia pesuaineita, joiden pH on 2-3, muista neutralisoida hapan happo pesun jälkeen esimerkiksi ruokasoodalla. Mikäli etikkaa haluaa käyttää myös kaakeleiden puhdistukseen, tulee olla tarkkana, ettei haurastuta vahingossa laattojen saumoja.

Nanopinnoitus estää pintojen kalkkeutumisen

Kaikista vaivattomin tapa estää kalkin muodostuminen on käsitellä kylpyhuoneen pinnat likaa hylkivällä Nanoksi-180™ nanopinnoituksella. Nanopinnoitus luo kylpyhuoneen pinnoille likaa, rasvaa ja vettä hylkivän suojan, joka estää kalkkisaostumia ja muita epäpuhtauksia tarttumasta ja imeytymästä pinnoille.

Likaa hylkivän ominaisuuden vuoksi nanopinnoitetun kylpyhuoneen puhtaanapito sujuu vaivatta. Pinnat pysyvät puhtaina ja siisteinä pidempään, mikä vähentää tarvetta fyysisesti raskaalle puhtaanapidolle ja kalkinpoistoaineiden käytölle. Puhtaanapitoon riittää tyypillisesti lämmin vesi ja mikrokuituinen siivousväline kuten mikrokuituliina.

Nanopinnoituksen asennusvaiheet

Ennen kuin nanopinnoitus voi tehdä taikojaan, Nanoksi puhdistaa kylpyhuoneen pinnat huolellisesti. Perusteellisen syväpuhdistuksen yhteydessä poistetaan kaikki epäpuhtaudet, kalkki ja lika, joka kylpyhuoneeseen on ehtinyt kertyä. Vaihdamme silikonisaumat ja tarvittaessa laattasaumoja. Puhtaille pinnoille levitettävä pinnoitusaine luo likaa, vettä ja rasvaa hylkivän suojan, joka on avain kalkin ja lian torjunnassa.

Asennustyö vie päivän tai pari, ja tilat ovat käytettävissä vuorokauden kuluessa asennuksesta. Tämän jälkeen pääset nauttimaan nanopinnoituksen tuomasta helppoudesta ja huolettomuudesta.

Mitä nanopinnoitus kustantaa?

Haluaisitko tietää lisää Nanoksi-180™ -nanopinnoituskokonaisuudesta? Laske kätevästi kylpyhuonehuollon hinta-arvio alla olevalla hintalaskurilla. Nanopinnoituksen työn osuudesta voi tehdä kotitalousvähennyksen, joka on 60 %.