punahomeen poisto

Punahome kylpyhuoneessa

Oletko törmännyt kylpyhuoneessasi punaiseen limaan, joka kerääntyy suihkuverhoon ja punertaa laattasaumoissa? Laattojen saumat, suihkuverhon alaosa tai suihkukaapin nurkat ovat tyypillisesti ensimmäisiä paikkoja, jotka värjääntyvät punaisiksi. Värjääntynyt pinta voi tuntua limaiselta ja asukasta saattaa ihmetyttää, mistä on kyse. Vastaus on todennäköisesti punahome

Kylpyhuoneet ovat erityisen alttiita likaantumiselle. Suihkussa kävijöistä irtoaa kuollutta ihoa, saippuaa sekä muita pesuaineiden jäämiä, jotka ovat erinomaisia kasvualustoja bakteerikasvustoille, kuten punahomeelle. Punahome ei ole sinällään vaarallista, mutta tietysti hieman epämiellyttävää. Se on kuitenkin melko helposti pestävissä pois.

Miksi punahome saapuu kylpyhuoneeseen?

Punahomeen taustalla vaikuttavat useimmiten samat tekijät: kosteus ja huono ilmanvaihto. Bakteerien ja homeiden kasvun ehkäisemiseksi on tärkeää pitää kylpyhuoneen pinnat puhtaina ja huolehtia riittävästä ilmanvaihdosta.

Kuinka poistaa punahome? Pesuaineet ja välineet punahomeen poistoon

Punahome rakastaa kosteaa ympäristöä, ja kylpyhuone on sille kuin paratiisi. Poimi tästä ohjeet punahomeen poistamiseen ja ennaltaehkäisyyn: 

  • Sekoita puolet vettä ja puolet etikkaa suihkepulloon. 
  • Suihkuta liuosta punahomeen valtaamiin kohtiin ja anna vaikuttaa noin puolisen tuntia. 
  • Pyyhi bakteerikasvusto pois ja nauti raikkaasta kylpyhuoneesta!

Huolehdi myös riittävästä ilmanvaihdosta ja kylpyhuoneen hygieenisyydestä. Puhdista kylpyhuone säännöllisesti, esimerkiksi kerran viikossa ja kuivaa pinnat huolellisesti jokaisen suihkuttelun jälkeen.

Punahome ei viihdy nanopinnoitetussa kylpyhuoneessa

Mutta tiedätkö, mikä on paras ratkaisu punahomeen ja lian torjumiseen? Likaa hylkivä Nanoksi-180™-nanopinnoitus! Nanopinnoituksen likaa hylkivän ominaisuuden vuoksi kylpyhuone pysyy puhtaampana ja punahomekaan ei pääse saapumaan kylpyhuoneeseesi.

Nanopinnoitus on nanoteknologiaan perustuva uudenaikainen suoja-aine, joka luo voimakkaan, mutta hengittävän likaa, vettä ja rasvaa hylkivän pinnan. Se estää likaa ja rasvaa imeytymästä materiaaleihin, mikä helpottaa tilojen puhtaanapitoa ja pidentää niiden käyttöikää. 

Nanoksi-180™-nanopinnoitus varmistaa, että kylpyhuoneesi pysyy raikkaana ja hygieenisenä, ja voit sanoa hyvästit nurkkien punaisille bakteereille.

Nanopinnoituksen asennusvaiheet

Ennen kuin nanopinnoitus voi tehdä taikojaan, Nanoksi puhdistaa kylpyhuoneen pinnat huolellisesti. Perusteellisen syväpuhdistuksen yhteydessä poistetaan kaikki epäpuhtaudet, kalkki ja lika, joka kylpyhuoneeseen on ehtinyt kertyä. Vaihdamme silikonisaumat ja tarvittaessa laattasaumoja. Puhtaille pinnoille levitettävä pinnoitusaine luo likaa, vettä ja rasvaa hylkivän suojan, joka on avain homeen, kalkin ja lian torjunnassa.

Asennustyö vie päivän tai pari, ja tilat ovat käytettävissä vuorokauden kuluessa asennuksesta. Tämän jälkeen pääset nauttimaan nanopinnoituksen tuomasta helppoudesta ja huolettomuudesta.

Mitä nanopinnoitus maksaa?

Haluaisitko tietää lisää Nanoksi-180™ -nanopinnoituskokonaisuudesta? Laske kätevästi kylpyhuonehuollon hinta-arvio alla olevalla hintalaskurilla. Asiantuntijamme ottaa teihin yhteyttä, kartoittaa tarpeenne ja tekee tarjouksen.