Saumojen puhdistus

Laattasaumojen ja kaakelien puhdistus

Näin puhdistat laattasaumat ja kaakelit

Laattasaumoihin ja kaakeleihin kertyy helposti likaa ja epäpuhtauksia, kuten pesuainejäämiä, ihosta irronnutta likaa ja kalkkia. Vaikka kylpyhuoneen pinnat kuivattaisiin huolellisesti suihkun jälkeen, pelkkä huuhtelu ja kuivaus eivät riitä poistamaan kaikkea likaa. Näillä vinkeillä saat laattasaumat ja kaakelit puhdistettua tehokkaasti sekä pidettyä ne hygieenisinä ja hyväkuntoisina pitkään!

Puhdistusaineet ja -välineet

Laattasaumojen ja kaakelien puhdistukseen tarvitset yhden happaman (pH alle 6) ja yhden emäksisen (pH yli 8) puhdistusaineen. Hapan tehoaa kalkki- ja ruostelikaan, emäksinen puhdistaa puolestaan rasvan ja saippuatahrat. Keraamisiin laattoihin voi käyttää emäksistä puhdistusainetta, luonnonkivilaatoille soveltuu hellävaraisempi neutraali (pH 6–8) puhdistusaine. On tärkeää noudattaa puhdistusaineiden valmistajan ohjeita annostelussa, sillä liian voimakas liuos voi vahingoittaa pintoja.

Kastele pinnat ja huuhtele saumat ennen puhdistusaineen levittämistä. Pintojen kastelu estää puhdistusaineita haurastuttamasta sauma-ainetta. Kasteltuasi pinnat ja saumat, voit levittää pesuaineen. Anna aineen vaikuttaa tarpeen mukaan. Pinttynyttä likaa voi joutua liottamaan useita kertoja.

Harjaa kaakelit huolellisesti puhtaaksi. Laattasaumojen puhdistamiseen kannattaa käyttää niille tarkoitettuja saumaharjoja, joiden avulla puhdistaminen on helpompaa ja tehokkaampaa. Huuhtele lopuksi pinnat ja saumat huolellisesti, ja kuivaa esimerkiksi ikkunakuivaimella. Anna kylpyhuoneen tuulettua kuivaksi.

Voit lukea lisää laattasaumojen puhdistuksesta ja huoltamisesta täällä.

Nanopinnoitus tarjoaa ympäristöystävällisen vaihtoehdon puhtaanapitoon

Mikäli haluat päästä puhtaanapidon suhteen helpommalla, kannattaa kylpyhuoneen pinnat käsitellä nanopinnoitteella. Nanopinnoitus luo voimakkaan, mutta näkymättömän ja hengittävän hylkimispinnan, jonka ansiosta kylpyhuoneiden pinnat säilyvät puhtaina. Asiantuntijamme puhdistavat pinnat huolellisesti ennen varsinaista nanopinnoitusta. Tarvittaessa uusimme silikonisaumat ja laattasaumat.

Lika ja rasva eivät pääse imeytymään nanopinnoitettuihin materiaaleihin, minkä vuoksi pinnat on helppo puhdistaa jopa pelkällä vedellä. Samalla voimakkaiden pesuaineiden ja kemikaalien käyttötarve pienenee. Pinnat, laatat ja saumat säilyvät puhtaina pidempään. Siten nanopinnoitus antaa kylpyhuoneelle suojan, joka pitää sen hyväkuntoisena, helposti puhdistettavana ja raikkaana.

Mitä nanopinnoitus kustantaa?

Kätevällä hintalaskurilla saat nopeasti alustavan tarjouksen kotisi kylpyhuoneen huollosta ja nanopinnoituksesta. Nanopinnoituksen työn osuudesta voi tehdä kotitalousvähennyksen, joka on 60 %. Laskurin täyttäminen ei sido mihinkään.