Saumojen puhdistus

Laattasaumojen puhdistus

Näin puhdistat laattasaumat

Laattasaumojen puhdistuksessa keskeistä on se, että käytetään oikeita välineitä ja aineita. Saumat ovat huokoista materiaalia ja niihin kertyy helposti likaa ja epäpuhtauksia, kuten pesuainejäämiä, ihosta irronnutta likaa ja kalkkia. Näillä vinkeillä saat saumat jälleen hohtavan puhtaiksi!

Laattasaumojen puhdistukseen käytettävät välineet

Pesuaineet jaotellaan tyypillisimmin niiden pH-arvon perusteella. Useimmat yleispuhdistusaineet ovat melko emäksisiä (pH yli 7), mikä tekee niistä erinomaisia rasvalian poistajia. Jos laattasaumat eivät ole merkittävästi likaantuneet, ne voi puhdistaa emäksisellä yleispuhdistusaineella. Tarvitset puhdistusaineen lisäksi saumaharjan tai esimerkiksi vanhan hammasharjan, jotta pääset käsiksi kaakeleiden väliin. Muista kastella saumat ennen puhdistusaineen levittämistä.

Yleispuhdistusaineiden lisäksi laattasaumojen puhdistus onnistuu helposti myös useammasta kotitaloudesta valmiiksi löytyvillä aineilla kuten ruokasoodalla

Laattasaumojen puhdistus ruokasoodalla

Ruokasooda on tehokas ja hellävarainen puhdistusaine, joka soveltuu erinomaisesti laattasaumojen puhdistukseen. Näin käytät ruokasoodaa:

  1. Valmista puhdistustahna: Sekoita ruokasoodasta ja lämpimästä vedestä paksu tahna.
  2. Levitä tahna: Levitä tahnaa saumoille harjan avulla ja anna vaikuttaa noin puoli tuntia.
  3. Harjaa saumat: Harjaa saumat puhtaaksi ja lisää tarvittaessa tahnaa.
  4. Huuhtele ja kuivaa: Huuhtele huolellisesti vedellä ja kuivaa ikkunakuivaimella.

Pinnat ja erityisesti saumat tulee kastella ennen puhdistusaineiden käyttöä, jotta estetään puhdistusaineita haurastuttamasta huokoista sauma-ainetta. Kasteltuasi pinnat ja saumat, voit levittää käyttämäsi pesuaineen. Anna aineen vaikuttaa ohjeen mukaan puhdistettavalla pinnalla. Pinttynyttä likaa voi joutua liottamaan useita kertoja. 

Huuhtele pinnat ja saumat lopuksi huolellisesti, ja kuivaa esimerkiksi ikkunakuivaimella. Anna kylpyhuoneen tuulettua kuivaksi.

Milloin on syytä kääntyä ammattilaisen puoleen laattasaumojen puhdistuksessa?

Jos saumat huolettavat tai niiden puhdistaminen tuntuu vaikealta, kannattaa harkita ammattilaisen apua. Ammattilaisilla on käytössään erikoistyökalut ja -aineet, jotka ovat tavallisia kotikäyttöön tarkoitettuja välineitä tehokkaampia. Näin pinttynyt lika ja mahdolliset hometäplät saadaan helpommin ja nopeammin poistettua.

Ammattilaiset myös tunnistavat ongelmat, kuten vaurioituneet saumat tai piilevät kosteusvauriot, jotka saattavat jäädä huomaamatta omatoimisessa puhdistuksessa. Kun tilaat Nanoksilta laattasaumojen puhdistuksen, arvioimme tilat perusteellisesti kokonaisuutena. Asiantuntijamme tarkistavat saumojen kunnon ja valitsevat parhaiten soveltuvat puhdistusaineet ja -menetelmät, varmistaen samalla, että puhdistus on turvallista kaikille pinnoille. Lopuksi saumat suojataan likaa hylkivällä nanopinnoitteella.

Milloin laattasaumat tulee vaihtaa?

Vaikka pesukonstit auttavat pitämään saumat puhtaina, ne eivät poista tarvetta saumojen vaihtamiselle ajan kuluessa. Laattasaumojen vaihtotarpeen arviointi on suhteellisen yksinkertaista, sillä saumojen ulkonäkö toimii tässä hyvänä mittarina:

Jos laattasaumat näyttävät haurastuneilta tai niissä näkyy mustia pisteitä, jotka viittaavat mustahomeen esiintymiseen, voi saumojen vaihto olla ajankohtaista. Mustahome ja muut mikrobikasvustot voivat levitä nopeasti, ja saumojen uusiminen on suositeltavaa erityisesti silloin kun hometta on runsaasti. Laattasaumojen uusiminen kylpyhuoneessa on suositeltavaa myös silloin, kun saumoissa olevat mustat pilkut palaavat aina pesun jälkeen takaisin. Lisäksi halkeamat ja kolot saumoissa ovat merkkejä vaihtotarpeesta.

Nanoksin ratkaisut laattasaumojen puhdistukseen

Kun saumat on uusittu, on niiden nanopinnoittaminen erittäin suositeltavaa, jotta saumat säilyvät hyväkuntoisina ja niiden puhtaanapito helpottuu. Nanopinnoitus luo voimakkaan, mutta näkymättömän ja hengittävän hylkimispinnan, jonka ansiosta nanopinnoitetut laatat ja laattasaumat säilyvät puhtaina. Ennen pinnoitusta tehdään perusteellinen syväpuhdistus, jonka avulla poistetaan kylpyhuoneeseen kertyneet epäpuhtaudet, kalkkisaostumat ja pinttymät. Tarvittaessa uusimme silikonisaumat ja laattasaumat.

Lika ja rasva eivät pääse imeytymään pinnoitettuihin materiaaleihin, kaakeleihin tai saumoihin, mikä helpottaa tilojen puhtaanapitoa ja pidentää niiden käyttöikää. Samalla voimakkaiden pesuaineiden ja kemikaalien käyttötarve pienenee. Nanopinnoitus antaa kylpyhuoneelle suojan, joka pitää sen hyväkuntoisena, helposti puhdistettavana ja raikkaana.

Mitä laattasaumojen puhdistus ja nanopinnoitus kustantaa?

Kätevällä hintalaskurilla saat nopeasti alustavan tarjouksen puhdistuksesta ja nanopinnoituksesta. Nanopinnoituksen työn osuudesta voi tehdä kotitalousvähennyksen, joka on 60 %. Laskurin täyttäminen ei sido mihinkään.