HOK-Elanto & Nanoksi: Nanoksi-180™ nujersi hajuhaitat, lisäsi tilojen käyttöikää ja paransi asiakastyytyväisyyttä

Nanoksi-180™ nanopinnoituksella käsitelty pinta hylkii likaa ja rasvaa. Likaa hylkivä pinnoitus suojaa kiinteistön sisä- ja ulkotilojen pintoja tavalla, joka saa pinnan kestämään kovaa kulutusta ja pidentää samalla tilojen käyttöikää. Monivaiheisen syväpuhdistuksen ja nanopinnoituksen avulla myös vanhojen tilojen pinnat saavat uudenveroisen ilmeen ja niiden puhtaanapito helpottuu – ilman voimakkaita kemikaaleja.

Tämä nykyaikainen pinnoitusteknologia sopii erinomaisesti kiinteistöjen sisä- ja ulkotiloihin, erilaisille pintamateriaaleille, kuten julkisivuihin, seiniin, lattiaan, piha- tai katukivetykseen ja metallipinnoille. Käsittelyä voidaan hyödyntää monipuolisesti esimerkiksi hotellien ja ravintoloiden tiloihin kuin myös kotien pinnoille. 

Muun muassa S-ryhmän hotellikiinteistöissä, Sokos ja Radisson Blu -hotelleissa pääkaupunkiseudulla, on luotettu tähän edistykselliseen pinnoitusratkaisuun. Hotelleissa törmättiin ajan saatossa ongelmiin vanhojen kylpyhuoneiden kanssa ja tilat kaipasivat pieniä huoltotoimenpiteitä. Nanopinnoitus voi tuoda helpotusta juuri sellaisiin kohteisiin, jotka kaipaavat ehostusta ja helpotusta puhtaanapitoon, ilman tarvetta rakenteellisille korjauksille. S-ryhmässä kiinnostuttiin Nanoksin ratkaisuista ja käsittelyyn tutustuttiin tarkemmin.

Pinnoituskäsittely aloitetaan Nanoksin kehittämällä monivaiheisella syväpuhdistuksella, jolla saadaan poistettua vuosien mittaan kertyneet epäpuhtaudet. Samalla tehdään tarvittavat pienkorjaukset kuten esimerkiksi saumojen vaihdot. Näin nanopinnoitus saa parhaan mahdollisen tarttumapinnan. Kustannustehokkaalla ja tilojen elinkaarta pidentävällä märkätilojen huollolla voidaan siirtää suurempaa remonttia vuosilla eteenpäin.

“Käsittely teki tilojen pinnoista lähestulkoon uudennäköiset ja lisäsi niiden elinikää huomattavasti”, kommentoi Toni Lehkonen, Head Of Real Estate Management, SOK Kiinteistöässästä.

Hotellien pintojen lisäksi nanopinnoituskäsittelyä on hyödynnetty mm. Kauppakeskus Kaaren Prisman wc-tiloissa sekä useiden S-ketjun ravintoloiden kuten Ravintola Kappelin, Coffee House Jumbon sekä Ravintola Casa Largon pinnoilla. 

Näissä tiloissa nanopinnoituskäsittelyllä haluttiin puuttua wc-tilojen hajuhaittoihin. Tiloihin kokeiltiin käsittelyä ja todettiin, että mikäli hajuongelmat ratkeavat, voi laajempi yhteistyö alkaa. Nanoksin N-180™ pinnoitusratkaisulla saatiin ongelma kuriin ja pitkä yhteistyö sai näin alkunsa. Käsittelyä laajennettiin uusiin kohteisiin, sillä pinnoituksella saavutettiin haluttu lopputulos.

“Nanoksin pinnoitusratkaisulla saatiin ikävät ongelmat kuriin ja yhteistyömme sai alkunsa. Käsittelyä laajennettiin uusiin kohteisiin, sillä pinnoituksella saavutettiin haluttu lopputulos. Käsittelyn vaikutuksen huomattiin olevan varsin tehokas ja samalla siivoustyötä helpottava”, kertoo Leo Ijäs, Avainasiakaspäällikkö, Kiinteistö- ja liikepaikkayksiköstä.