FOTONIT®-pinnoitusratkaisu tuo lisää turvallisuutta vapaa-aikaan

Koskemme päivittäin pintoja, joita tuhannet kädet ovat koskettaneet ennen meitä. Pinnat voivat levittää tartuntatauteja, viruksia ja haitallisia bakteereja ihmisestä toiseen – ja pintojen tehostettu siivous on myös kallista.

Pandemia on opettanut meitä ennakoimaan. Olemme entistä tietoisempia arjessa piilevistä riskeistä ja etsimme turvallisempia vapaa-ajanviettokohteita. Kiinnitämme huomiota terveysriskeihin ja mietimme miten voimme tuoda lisää turvallisuutta elämäämme. 

Vastaamme tartuntatautien leviämiseen yhdessä suomalaisten yliopistojen ja akkreditoitujen tutkimuslaitosten kanssa kehittämällämme FOTONIT®-valokatalyysipinnoitusratkaisulla. Nanopinnoiteratkaisujen avulla parannamme pintojen hygieniaa vähentäen niiltä taudinaiheuttajia ja haitallisia orgaanisia yhdisteitä.

FOTONIT®-pinnoitus suojaa tutkitusti ja tehokkaasti pintavälitteisiltä taudeilta, mahdollistaen sosiaaliset kohtaamiset. Minimoimme terveydelliset riskit ja jätämme jälkeemme näkymättömän suojan, jolla on merkittävä vaikutus yhteiskuntaan ja ihmisten hyvinvointiin. Ratkaisumme on tärkeä osa kokonaishygieniaa, joka mahdollistaa esimerkiksi erilaisten tilaisuuksien ja kokoontumisten järjestämisen.

Kansainvälisesti palkittu nanoteknologiaan perustuva innovaatio turvaa lentomatkailua

Suomalainen FOTONIT®-pinnoitus on saavuttanut laajasti myös kansainvälistä näkyvyyttä. Osallistuimme alkuvuodesta 2021 kansainväliseen Aviation X Lab -kilpailuun, jonka voitimme yli sadan kilpailukykyisen innovaation joukosta. Aviation X Lab Accelerate -kilpailu on viiden globaalin ilmailualan jättiläisen, Airbusin, GE Aviationin, Emiratesin, Thalesin ja Collins Aerospacen, jokavuotinen hanke, jonka avulla ilmailualalle pyritään tuomaan uusia innovaatioita. Kilpailu oli nyt avoin yrityksille, joiden COVID-19-tautiin liittyvillä ratkaisuilla voidaan turvata matkailijoiden hyvinvointi koko matkan ajan. 

Aviation X Lab:in kilpailuhankkeessa etsittiin innovatiivisia ja asiakaslähtöisiä ideoita parantamaan ilmailualan terveys- ja turvallisuustoimia sekä palauttamaan luottamusta matkailuun pandemian aikana ja sen jälkeen. 

FOTONIT®-pinnoitus erottui kovien kansainvälisten kilpailijoiden joukosta monimuotoisuuden ja pitkäkestoisen tehonsa ansiosta. Innovaatio lisää merkittävästi turvallisuutta matkailualalla turvaamalla matkustajan koko reitin lähtöpisteestä lopulliseen määränpäähän. FOTONIT®-pinnoitusta voidaan hyödyntää monilla aloilla, aina matkailusta terveydenhuoltoon.

Kilpailuvoiton johdosta Nanoksi käsitteli laajasti myös Dubain kansainvälistä lentoasemaa, joka on maailman kolmanneksi vilkasliikenteisin lentoasema. Lue lisää Dubain kansainvälisen lentokentän pinnoituksista täällä.

Myös Korkeasaari, Suomen Kansallisteatteri ja useat laskettelukeskukset kuten Himos, Iso-Syöte ja Messilä ovat ottaneet käyttöönsä FOTONIT®-pinnoitusratkaisumme osaksi kokonaisturvallisuuttaan.

Kosketa huoletta, me turvaamme pinnat.