FOTONIT®-pinnoitusratkaisut luovat turvalliset tilat koululaisten suojaksi

Rakennuksen sisäilma saattaa tuntua tunkkaiselta ja opiskelijat oireilevat. Sisäilmaongelmat voivat jättää jälkeensä pysyviä terveyshaittoja, ja lievimmilläänkin aiheuttaa keskittymisvaikeuksia sekä heikentää elämänlaatua. Haitat ovat tyypillisiä ympäristön ongelmakohtia, ja yleisiä sekä vanhoissa, että uusissa rakennuksissa. 

Tilojen pinnoilla voi elää sisäilmaa huonontavia bakteereja, homeita ja hiivoja. Huono sisäilman laatu nostaa merkittävävsti viruspitoisuuksia. Pitkäaikainen altistuminen pienhiukkasille aiheuttaa Suomessa vuosittain vakavia terveysriskejä.

Huomattavasti puhtaampaa sisäilmaa nanopinnoituksen avulla

Kehittämämme Fotonit Air-konsepti perustuu FOTONIT®-valokatalyysipinnoitusratkaisuun, jonka avulla puhdistamme ilmaa tehokkaasti ja turvallisesti. Pinnoitus reagoi näkyvän valon kanssa tuhoten ilmasta ja pinnoilta epämiellyttäviä hajuja aiheuttavia molekyylejä, allergeenejä ja ilmansaasteita. Olemme suojanneet ratkaisullamme useita oppilaitoksia. Pinnoituksella käsiteltyjen seinien ja katon kautta kiertävä ilma tuntuu huomattavasti puhtaammalta. Ratkaisu antaa lisäaikaa tutkia sisäilmaongelmia ja sen avulla tiloissa voidaan työskennellä samalla, kun tehdään sisäilmatutkimusta. Lue lisää Fotonit Air-sisäilmaratkaisusta.

Fotonit Air auttoi Kokkolan kaupunginteatteria haastavassa sisäilmatilanteessa

Kokkolan kaupunginteatterin teatteritalossa ilmeni vakavia sisäilmaongelmia, jonka vuoksi henkilökunta alkoi oireilla ja teatterissa pohdittiin, voidaanko tiloissa jatkaa työskentelyä. Työskentelyn keskeyttämisen vaarana olisi ollut koko loppuvuoden esitysaikataulun sotkeutuminen.

”Fotonit Air -pinnoitusratkaisun avulla tiloihin on kyetty palaamaan ja pystytty jatkamaan harjoitus – ja esitystoimintaa. Olemme todella tyytyväisiä siihen, että saimme nopealla aikataululla käsittelyn. Se oli meille iso apu – suorastaan pelastus”

Fotonit Air -ratkaisun avulla tiloissa voidaan työskennellä samaan aikaan, kun selvitetään rakenteellisia ongelmia.

Hybridimalli yhdistää likaa hylkivän ja antimikrobisen FOTONIT®pinnoituksen samaan tilaan

Voimme tehdä tiloista sekä hygieenisiä, että likaa hylkiviä. Kehittämämme FOTONIT®-pinnoitusratkaisu desinfioi pintoja jatkuvasti tehden niistä hygieenisiä ja kosketusturvallisia. FOTONIT®-pinnoituksen avulla virusten ja bakteerien leviäminen tiloissa estetään tehokkaasti, mikä takaa korkean pintahygieniatason. Normaalissa huonevalossa aktivoituva pinnoitus on itsedesinfioituva, jonka vuoksi desinfiointiaineiden käyttö ei ole tarpeellista käsittelyn jälkeen. 

Likaa hylkivällä Nanoksi-180-pinnoituksella teemme pinnoista likaa hylkiviä ja helposti puhdistuvia. Käsittelyn jälkeen puhtaanapitoon riittää lämmin vesi ja mikrokuituliina. Tarjoamme tiloihin hybridimallia, jossa yhdistämme eri nanopinnoituksia. Lue lisää palveluratkaisuistamme täällä.

Turvaamalla pinnat, turvaamme terveyden.