Vastuullisuus

Sodexon YKV raportti: Otimme käyttöön virusten leviämistä hillitsevän pinnoitteen

Nanoksi on mukana Sodexon yhteiskuntavastuuraportissa antimikrobisella Fotonit®-pinnoituksella.

”Poikkeusaika on synnyttänyt monta uutta innovaatiota, jotka auttavat yrityksiä sopeutumaan muuttuviin tilanteisiin. Yksi niistä on Nanoksi Finland Oy:n kehittämä kotimainen Fotonit®-valokatalyysipinnoite, joka tuhoaa pinnoilta ja ympäröivästä ilmasta tehokkaasti viruksia, bakteereita ja muita epäpuhtauksia. Kotimaassa ja kansainvälisesti kiinnostus tuotetta kohtaan kasvaa jatkuvasti.

Sodexo kehittää maailmanlaajuisesti toimintatapoja, joilla se voi auttaa asiakkaitaan työympäristön turvaamisessa myös vallitsevan pandemiatilanteen keskellä. Sodexo on ottanut valikoimaansa tämän itsedesinfioituvan Fotonit®-valokatalyysipinnoitteen, joka aktivoituu ympäröivän valon vaikutuksesta ja tuhoaa tehokkaasti pinnoilta ja ympäröivästä ilmasta viruksia, bakteereja, homeitiöitä ja muita haihtuvia orgaanisia yhdisteitä.

Tutkimusten mukaan valokatalyysillä saadaan tuhottua normaalissa huoneenvalossa 98 prosenttia influenssaviruksista kahdessa tunnissa. Fotonit®-pinnoite kestää hyvin kulutusta. Kovalla kulutuksella olevilla pinnoilla sen uusimisväli on noin vuoden.

Fotonit® muodostaa pinnoille suojan, joka toimii aktiivisesti epäpuhtauksia ja taudinaiheuttajia vastaan. Se ei korvaa siivoamista, mutta mahdollistaa pysymisen normaalissa siivoustiheydessä. Se on myös tehokkaampi ja turvallisempi vaihtoehto kuin perinteinen desinfiointi. Fotonit®-pinnoite tuo lisäsuojaa etenkin tiloihin, joissa liikkuu paljon ihmisiä, sanoo toimitila- ja kiinteistöpalveluiden kehityksestä vastaava johtaja Ilkka Pentikäinen.

Fotonit® voitti kansainvälisen Aviation X Lab Accelerate -kilpailun. Ilmailualan jättiläisten Airbusin, GE Aviationin, Emiratesin, Thalesin ja Collins Aerospacen järjestämässä kilpailussa etsitään vuosittain uusia innovaatioita. Suomalaistuotteen erotti kilpailijoista teknologian tehokkuus, pitkäaikaisuus ja monimuotoisuus. Voitto avaa keksinnölle ovia kansainvälisiltä markkinoilta.”

Raportti löytyy myös täältä.