Tampere hätämajoitus

Nanoksin antimikrobinen Fotonit®-pinnoite on pakolaisten turvaaja 

Tampereen hätämajoituskeskukseen vastaanotetaan parhaillaan sotapakolaisia Ukrainasta. Nanoksi Finland Oy haluaa omalta osaltaan auttaa humanitäärisen kriisin uhreja tekemällä jotakin konkreettista. Pian se tekeminen löytyikin ja käsittelimme yhden Tampereen kaupungin hätämajoituskeskuksen kosketuspinnat antimikrobisella pinnoitteella. Fotonit®-käsittelyllä halusimme lisätä kriisiä paenneiden ukrainalaisten turvallisuutta ja minimoida käytännön toiminnan haittoja.

Tampereen hätämajoituskeskus käsiteltiin maanantaina 21.3. Fotonit®-teknologialla. Fotonit® on Tampereen yliopistossa kehitetty korkean teknologian pinnoiteratkaisu, jonka avulla voidaan lisätä tilojen hygieenisyyttä ja ennaltaehkäistä tartuntatautien leviämistä. Tänä keväänä, kun tartuntataudit, kuten korona- ja norovirukset sekäflunssa, ovat levinneet koko yhteiskunnassa arvaamattoman nopeasti, tarve ratkaisulle oli jopa kriittinen.

Tampereen hätämajoituskeskus

Tampereen kaupungin aikuisten sosiaalityön johtava ohjaaja Tommi Helevirta kertoo, että heillä on vakaa usko ja toivo siihen, että ennaltaehkäisevillä toimilla on mahdollista minimoida riskejä.

Tampereelle majoitetaan suuria määriä kriisiä paenneita ihmisiä eikä heidän terveydentilansa ole saapumishetkellä tarkasti tiedossa. Etenkin tällaisessa tilanteessa me täällä Nanoksilla halusimme tarjota kaiken lisäsuojan ja turvansekä ennaltaehkäisevät toimet, joita on saatavilla.

“Haluamme kiittää toimijan puolesta yhteisvastuullisuudesta. Tämä on todella tärkeää toimintaa ja koemme työn kädenojennuksena, joita otamme mielellään vastaan”Tommi Helevirta sanoo.

Muille ympäri Suomea oleville hätämajoituskeskuksien edustajille Nanoksin asiantuntijat kertovat mielellään lisää Fotonit®-pinnoitteesta; sen ominaisuuksista ja hyödyistä tartuntatautien leviämisen ehkäisyssä.