HUS Siltasairaala

HUSin Siltasairaalan julkisivut suojattiin Nanoksin julkisivupinnoituksella

Vuonna 2022 valmistunut Siltasairaala on HUSin historian suurin rakennushanke. Rakennuksen julkisivu käsiteltiin heti rakennusvaiheessa Nanoksin julkisivupinnoituksella, joka ehkäisee lian, veden, kalkin ja graffitien kiinnittymisen käsiteltyyn pintaan.

Pintojen suojaamisella haluttiin estää se, että töhryt eivät jää kiinni pintoihin. Suojauksen ansiosta graffitit ja lika on helppo poistaa käsitellyiltä pinnoilta.

Nanoksi oli HUSille jo tuttu aikaisemmista HUSin kohteisiin tehdyistä likaa hylkivistä nanopinnoituksista.

HUS Siltasairaala

Kuvien lähde: HUS

Pinnat haluttiin suojata ennen likaantumista

Pintojen suojaamisella haluttiin estää se, että töhryt eivät jää kiinni pintoihin. Nanoksin suojapinnoitukset pitävät julkisivujen ilmeen uudenveroisena vuosien ajan. Pintojen suojaaminen ennen sotkeutumista on huomattavasti edullisempaa kuin töhryjen puhdistus ja poistamisen yhteydessä tehty käsittely.

Pinnoitus ehkäisee lian, veden, kalkin ja graffitien kiinnittymisen käsiteltyyn pintaan. Myös ilmasto-olosuhteiden aiheuttama rapautuminen vähenee.

Rakennusurakoitsija valitsi Nanoksin, sillä Nanoksin ratkaisu oli hintalaatusuhteeltaan paras vaihtoehto. Nanoksi tarjoaa työn avaimet käteen -palveluna.

– Yhteistyö Nanoksin kanssa on sujunut aina hyvin, lupaukset on pidetty ja asiat hoidettu kuten sovittu, kommentoi HUSin Kiinteistöpäällikkö Juha Kataja. Julkisivupinnoituksia tullaan tekemään ympäri talon myös tulevaisuudessa, hän jatkaa.

Siltasairaalan julkisivut ovat pysyneet siistinä, ja mikäli ne kaipaavat puhdistusta, sujuu pintojen pesu pinnoituksen avulla kevyesti. Graffitien siivous helpottuu huomattavasti ja julkisivut pysyvät siistinä. Pintojen puhdistettavuus helpottuu kaiken lian osalta, jopa rankkavesisade auttaa omalta osaltaan pitämään pinnat puhtaana.

Nanoksi suosittelee julkisivujen käsittelyä jo rakennusvaiheessa, sillä uusien pintojen suojaaminen on huomattavasti edullisempaa kuin töhryjen poistaminen ja poiston yhteydessä tehty käsittely. Varmistamme suojattavan pinnan puhtauden aina ennen aineen levitystä. Uusien pintojen kohdalla riittää kevyt pesu, joilla pinnat saadaan puhtaaksi pölystä.