Nanoksi auttoi parantamaan turvallisuutta ikäihmisten palveluissa

Viola-kotiyhdistys ry tuottaa palveluita ikäihmisille. 

Viola-kotia vaivasi pitkään toistuva ja ratkaisematon ongelma. Asiakkaiden ja henkilökunnan keskuudessa levisi vuodesta toiseen ärhäkkä norovirusepidemia, vaikka hygieniaa oli tehostettu. Tilanteeseen ei pystytty vaikuttamaan millään aikaisemmilla toimenpiteillä.

Oli aika kokeilla uusia keinoja noroepidemian nujertamiseksi. Nanoksi asensi Viola-kodin allasosastolle ja päiväkeskuksen pesutiloihin likaa hylkivän Nanoksi-180™-pinnoituksen ja päiväkeskuksen wc-tiloihin viruksia ja mikrobeja tuhoavan Fotonit®-valokatalyysipinnoituksen.

Nanoksin pinnoitukset ovat auttaneet haastavien tilojen hygienian ylläpitämisessä ja puhtaanapidossa. Nanopinnoitukset ratkaisivat palvelutaloa vuosia vaivanneen ongelman – käsittelyn jälkeen norovirusepidemiaa ei enää esiintynyt. 

Säästöjä syntyi, kun henkilöstö sairasti vähemmän ja tilojen siivous helpottui. Pinnat pysyvät hygieenisinä ilman erityissiivousta ja vahvoja kemikaaleja. Pinnoitusratkaisun avulla voitiin myös siirtää tilojen remontointia pidemmälle.

“Pinnoitteen myötä asiakasturvallisuus on parantunut, eikä epidemioita ole enää tullut, mikä on merkittävä asia asiakasturvallisuuden parantamiseksi”, kertoo Elina Konsala Viola-kodista. 

Myös työturvallisuus on parantunut, sillä epidemiat eivät leviä henkilöstön keskuudessa.

Tilat on helpompi puhdistaa likaa hylkivän pinnoituksen myötä ja siivoustekniikat ovat muuttuneet helpommaksi. Tiloissa ei ole tarvetta käyttää vahvoja pesuaineita.

Antimikrobisen Fotonit®-pinnoituksen ja likaa hylkivän Nanoksi-180™-pinnoituksen avulla lisäämme tilojen turvallisuutta. Minimoimme terveydelliset riskit ja jätämme jälkeemme näkymättömän suojan, jolla on merkittävä vaikutus yhteiskuntaan ja ihmisten hyvinvointiin. Tämän kaiken saamme aikaan kehittämillämme tehokkailla ja turvallisilla menetelmillä. Lue lisää palveluratkaisuistamme täällä.