Matkustaminen terveysturvallisuus edellä

Liikumme päivittäin kulkuvälineissä, joiden pintoja ovat koskeneet tuhannet ja tuhannet kädet ennen meitä. Pinnoilla elää miljoonia sairauksia aiheuttavia viruksia, bakteereja, hiivoja ja homeita. Mietimme, miten voimme lisätä arjen turvallisuutta ja liikkua turvallisesti? 

Olemme kehittäneet itsedesinfioituvan FOTONIT®-pinnoitusratkaisun, jotta voisimme liikkua ja elää jälleen normaalimmin. Teemme tiloista turvallisemmat hyödyntäen nanoteknologiaa ja suomalaista osaamista. FOTONIT®-pinnoitus desinfioi käsiteltyä pintaa jatkuvasti ja vaatii vain normaalia huonevaloa toimiakseen. Desinfiointi aktivoituu jopa hämärässä valaistuksessa ja työskentelee tauotta tehden tiloista ihmiselle turvallisemmat. Käsittely kestää koketuspinnoilla jopa vuoden ilman uusimista.

Voimme tehdä pinnoista myös likaa hylkiviä Nanoksi-180-pinnoituksella. Pinnoitus helpottaa tilojen puhtaanapitoa huomattavasti pidentäen pintojen käyttöikää ja vähentäen tilojen elinkaarikustannuksia.

Kansainvälisesti palkittu nanopinnoitusinnovaatio takaa turvallisen liikkumisen

Niin matkustajat kuin henkilökunta koskettavat lentoasemilla päivittäin useita kosketuspintoja, kuten turvatarkastuksen laatikoita, kaiteita ja tasoja. Pintoja, joita tuhannet ja tuhannet kädet ovat koskettaneet ennen heitä. Pintojen välityksellä haitalliset ja vaaralliset virukset ja bakteerit voivat levitä ihmisestä toiseen. 

Osallistuimme  alkuvuodesta 2021 kansainväliseen Aviation X Lab -kilpailuun, jonka voitimme yli 100:n kilpailukykyisen innovaation joukosta. Kilpailun tavoitteena oli löytää innovatiivisia ja asiakaslähtöisiä ideoita, joiden avulla voidaan parantaa ilmailualan terveys- ja turvallisuustoimia sekä palauttaa luottamusta matkailuun pandemian aikana ja sen jälkeen. Kilpailu toteutettiin yhteistyössä AREA 2071:n kanssa.

Suomalaisen teknologian tehokkuus, pitkäaikaisuus ja monimuotoisuus erottivat innovaation sen kilpailijoista. FOTONIT®-pinnoituksen avulla on mahdollista tehdä matkustamisesta turvallisempaa. Nanopinnoitusratkaisu muuttaa terveys- ja turvallisuustoimenpiteitä sekä ilmailualalla että muilla sektoreilla vaikuttaen merkittävästi koko yhteiskuntaan.

Kilpailun tuomaristo huomioi valinnassaan erityisesti Fotonit-pinnoituksen mahdollisuudet lisätä turvallisuutta lähes millä tahansa alalla. Globaalin kilpailun voitto on Nanoksille merkittävä tunnustus sekä luonteva jatko yrityksemme kansainvälistymisessä. Toimimme Suomen lisäksi muun muassa Britanniassa, Ruotsissa, Virossa, Ranskassa, Ukrainassa ja Portugalissa.

Kilpailun voitto avaa suomalaiselle innovaatiolle ovia uusille alueille; Voiton johdosta veimme ratkaisumme myös Arabiemiraatteihin ja pinnoitimme laajasti Dubain kansainvälistä lentoasemaa, joka on maailman kolmanneksi vilkasliikenteisin lentokenttä. Olemme äärimmäisen otettuja tästä mahdollisuudesta työskennellä Emirates Airlinesin ja Dubain lentokentän kanssa rakentaaksemme entistä turvallisemman tavan matkustaa.

Lue lisää Dubai kansainvälisen lentokentän pinnoituksista täällä.

Nanopinnoituksella suojatuista pinnoista uusi normaali

FOTONIT®-pinnoitus minimoi terveysriskejä ja tulevia epidemia-aaltoja kausi-influenssan, tavallisten flunssien ja norovirusten levitessä ihmisten palatessa normaaliin arkeen. Pinnoitus auttaa säästämään siivouskuluissa vähentämällä erityissiivouksen ja voimakkaiden kemikaalien tarvetta. Ratkaisumme on tehokkaampi vaihtoehto tehostetulla siivoukselle. Sillä saavutetaan korkeampi pintahygienia, johon voidaan luottaa ympäri vuorokauden. Jos voimme lisätä ympäristömme terveellisyyttä ja säästää kustannuksissa, miksi emme tekisi sitä?

Myös Tampereen raitiovaunuliikenne ja Turun Kaupunkiliikenne Oy ovat suojanneet matkustajansa ratkaisumme turvin. Palvelullemme on myönnetty Avainlippu-merkki osoituksena sen korkeasta kotimaisuusasteesta.

Kosketa huoletta, me turvaamme pinnat.