FOTONIT®-valokatalyysipinnoitus terveydenhuollon tukena

Pintavälitteiset virukset ja bakteerit leviävät kosketustartuntojen kautta sairaaloiden ja laitoshuollon potilaiden keskuudessa. Potilaiden vastustuskyky on usein heikentynyt, jolloin tartuntataudit ovat tavanomaista vaarallisempia. Terveydenhuollon parissa tiedetään hyvin millainen merkitys puhtaudella on. Asianmukaisella hygieniatasolla voimme lisätä potilaiden turvallisuutta merkittävästi. 

Nanoksin FOTONIT®-pinnoitus on tärkeä osa kokonaisturvallisuutta ja tukee hygieniasta vastaavien työtä. Terveydenhuollon kohteet olivatkin ensimmäisiä asiakkaitamme, kun valokatalyyttinen pinnoitusratkaisu kehitettiin 2018. Aiemmin teimme pinnoituksia lähinnä sairaaloihin, hoivakoteihin ja puhdastilalaboratorioihin. 

Kemikaalivapaalla ja pitkäkestoisella käsittelyllä voidaan luoda jopa leikkaussalitasoinen hygienia kaikkiin pinnoitettuihin tiloihin. FOTONIT®-pinnoitus toimii kellon ympäri desinfioiden tiloja jatkuvasti. Sairaaloissa ja muissa terveydenhuollon yksiköissä on äärimmäisen tärkeää huolehtia korkeasta hygieniasta.

Pandemian aikana hygienisten pintojen ja ihmisille turvallisten tilojen tarve on lisääntynyt kaikilla aloilla. Sen myötä itsedesinfioituvien pinnoitusten kysyntä on kasvanut, jonka vuoksi kehitimme lähes kaikkiin tiloihin soveltuvan palvelun. FOTONIT®-pinnoitus kehitettiin toimimaan sisävalossa ilman erillisiä lisävalaisimia. Tänä päivänä olemme tehneet jo tuhansista kohteista ihmiselle turvallisia nanoteknologian ja suomalaisen osaamisen avulla. 

Tutkitusti toimivat nanopinnoitukset kriittisten kohteiden apuna

FOTONIT®-pinnoitusratkaisumme on tehokas ja kestävä menetelmä huolehtimaan jatkuvasta hygieniasta. Normaalia huonevaloa hyödyntävä ratkaisu desinfioi tiloja väsymättä, myös siivousten välissä. Pinnoitukseen lisättyjen valohaavien eli ns. harvesterien ansiosta hämäräkin valaistus riittää käynnistämään reaktion, eikä pinnoitus vaadi lisävaloja tehostamaan reaktiota. Suomalaiseen osaamiseen perustuva ratkaisumme luo tiloihin ympärivuorokautista varmuutta puhtaudesta ja turvallisuudesta. 

Toisin kuin perinteisille desinfiointiaineille, bakteerit ja virukset eivät voi kehittyä vastustuskykyiseksi valokatalyysille. Reaktio perustuu palamiseen, jolle on mahdotonta kehittää resistenssiä. 

Voimme tehdä pinnoista myös likaa hylkiviä ja helposti puhdistettavia Nanoksi-180-pinnoituksella – ilman kemikaaleja. Likaa hylkivä pinnoitus vähentää siivoamiseen vaadittuja resursseja ja lisää pintojen käyttöikää vuosilla. Palvelulle on myönnetty Avainlippu-merkki osoituksena sen korkeasta kotimaisuusasteesta.

Turvaamalla pinnat, turvaamme terveyden.