Seurakunta teki helpottavan päätöksen asiakas- ja työturvallisuuden takaamiseksi

Maskun seurakunta luottaa Nanoksin kotimaiseen Fotonit®-pinnoitukseen turvatakseen korkean hygieniatason. Kirkon piirissä ymmärrettiin nopeasti, että vallitseva tilanne vaati kestävämmän ratkaisun kuin kertakäyttöiset desinfiointivälineet, jotka kuormittavat niin pintoja, ympäristöä kuin kukkaroa. Seurakunnassa ryhdyttiin etsimään kestävää ja vastuullista ratkaisua ja löytäessään Nanoksin, he ottivat ripeästi yhteyttä. 

Maskun seurakunta on esimerkkiseurakunta ympäristötyöstään, jonka vuoksi Fotonit®-pinnoitus otettiin seurakunnan tiloihin myös ympäristöllisestä näkökulmasta. 

Seurakunta on päättänyt hyödyntää Nanoksin hybridimallia, joka tarkoittaa, että tiloissa on käytetty sekä antimikrobista Fotonit®-pinnoitusta että likaa hylkivää Nanoksi-180 -pinnoitusta. Kirkossa on käsitelty pinnat erittäin laajasti, sillä kävijöitä riittää ja on äärimmäisen tärkeää, että tilat ovat vierailijoille kosketusturvalliset. Seurakunnan huomio ei ole vain koronaepidemiassa vaan muissakin pintavälitteisissä taudeissa, jotka ovat toistuva ongelma vuodesta toiseen.

Korona-aikana tilat on jouduttu siivoamaan ylenpalttisesti, mutta nyt pinnoituksen ansiosta seurakunnassa päästään takaisin normaaliin siivoukseen.

Pinnoitus tarkoittaa sekä korkeaa työturvallisuutta että korkeaa asiakasturvallisuutta seurakunnan tiloissa. Henkilökunta on ottanut asian erittäin positiivisesti ja ilmapiiri on ollut hyvin kiinnostunut, kommentoi suntio Eira Nokkala. Kun päätös pinnoitteen ottamisesta tehtiin, asiasta lähetettiin sähköpostitiedote henkilökunnalle, joka otti asian vastaan ilomielin. Työntekijät pitivät toimenpiteitä äärimmäisen tärkeinä ja pinnoitus on ollut todellinen helpotus myös siivoushenkilökunnalle, jotka ovat kiitelleet vastuullisesta päätöksestä. 

Käsittelyn ansiosta kirkon tiloihin myös uskaltautuvat nyt monet koronavirusta pelästyneet vierailijat, jotka ovat muuten joutuneet rajoittamaan normaalikäyttäytymistään.