Usein kysytyt kysymykset

Tälle sivulle olemme koonneet kysymykset jotka usein mietityttävät asiakkaitamme.

Voi ja ehdottomasti kannattaakin. Uusi koti ei ole vielä ehtinyt kastua tai likaantua, saumat ovat vielä kuivat, eikä laattojen taakse ole ehtinyt kasvaa kasvustoa, joten tällöin kannattaa suojata koti ja varmistaa, että se pysyy uudenveroisena kymmeniä vuosia.

Nanopinnoitus sopii kivi-, puu-, lasi-, metalli- ja laattapinnoille. 

Sauna- ja terassipinnat ovat suosittuja puupintoja, jotka nanopinnoitetaan, mutta puupinnoissa täytyy muistaa hoitaa nanopinnoitus kun pinnat ovat uusia. Näin vesi, hiki, rasva ja lika eivät pääse imeytymään puun huokosiin. 

Kodin pihakivetykset nanopinnoitetaan, ettei likainen vesi ja rasva pääse imeytymään kivetykseen ja muuttamaan sen väriä, samalla kasvuston kasvu vähenee merkittävästi. 

Ikkunat ja peilipinnat sekä ulko- että sisäpuolelta nanopinnoitetaan, jotta puhdistus helpottuisi. Pesuvedessä on usein sen verran kalkkia, että lasipinta on nopeasti valkoinen kalkista ja näitä on vaikea hinkata pois. Samoin ikkunoiden pesu helpottuu merkittävästi.

Kodin eri laattapinnat pinnoitetaan usein sauman takia, koska sauma imee itseensä epäpuhtauksia sienen tavoin, mutta laatan pinta itsessäänkin värjääntyy vuosien kulutuksen saatossa ja on vaikeasti puhdistettava. Kylpyhuoneessa saumat imevät veden mukana lian ja rasvan sisälleen ja pikkuhiljaa kasaantuu laatan taakse. Saumat eivät ole eriste vaan enemmänkin koriste, joka kannattaa pitää mielessä.

  • Pinnoite ei sisällä liimoja eikä hartseja
  • Kestää lämpötiloja -150 ̊C - + 300 ̊C
  • Kestää pesuaineita pH 2,0 - 12

Kyllä, ja olemme asentaneet jo tuhansiin vanhempiin kylpyhuoneisiin nanopinnoituksen. Monesti meidän asiakkaat pitävät siitä, että he saavat vanhan kylpyhuoneen niin siistiksi kuin vaan on mahdollista saada, haurastuneet silikonisaumat vaihdetaan uusiin siisteihin ja nanopinnoite suojaa kymmeneksi vuodeksi eteenpäin pinnat. Tämä tuo taloudellista säästöä kun ei tarvitse panostaa kalliilla kylpyhuoneremonttiin ja tietää, että halutessa seuraavat 10 vuotta eteenpäin ovat turvattu.

Nanopinnoitteiden merkittävä etu on niiden kyky muodostaa lasimainen, likaantumaton ja näkymätön pinta. Partikkelien pienen koon vuoksi ne leviävät käsiteltävälle pinnalle hyvin ja tasoittavat pinnan epätasaisuuksia estäen lian pääsyn alla oleviin rakenteellisiin. Pinnat ovat myös kestäviä sillä partikkelit sitoutuvat sekä pintaan että toisiinsa nk. van der Waals-voimilla, jotka nanomittakaavassa ovat erityisen vahvoja. Riippuen nanopartikkelien pinnan kemiasta ne voivat joko hylkiä tai suosia vettä. Jos nanopartikkelit hylkivät vettä voidaan muodostaa pinta joka toimii lotus-kukan lehtien tavoin. Siinä nanokokoiset pinnan vaihtelut estävät lehden kastumista ja vesipisarat pysyvät pisaroina pintajännityksen johdosta ja valuvat pois. Tällaisia pintoja kutsutaan hydrofobisiksi. Tietyillä nanopartikkeleilla saadaan aikaan myös nk. oleofobisia pintoja jolloin veden lisäksi ne hylkivät myös öljyjä ja rasvoja.

Nanopinnoituksen asennuksen kesto riippuu asennettavan tilan neliöistä. Keskikokoisen kylpyhuoneen pinnoitus kestää yleensä noin päivän, asentaja asentaa noin 8-9 tuntia ja siihen kuivumisaika lisäksi. Myyjämme antaa teille tarkemman arvion kartoitustapaamisessa. 

Yritystiloissa sovimme aina ajoista tapaamisen ja tilojen tarkastelun yhteydessä.

Meihin voit ottaa yhteyttä joko lomakkeen kautta, taikka soita meille suoraan asiakaspalveluun 010 526 7800,

Tällä hetkellä teemme nanopinnoituksia Helsingistä aina Jyväskylän korkeudelle asti, joten jos asut tällä välillä niin asennamme mielellämme nanopinnoituksen kotiinne. Laajennamme myös jatkuvasti, joten vaikka et asuisi tällä alueella niin käy täyttämässä hintalaskuri täältä, niin katsomme voimmeko auttaa teitä.

Käyttämämme nanopinnoitteet ovat turvallisia niin ihmisille, eläimille kuin ympäristöllekin.

Osittain tämä huoli on perusteltua, sillä esimerkiksi tietyt jäykät ja kuitumaiset nanorakenteet (mm. tietynlaiset hiilinanoputket) voivat olla hengitettynä haitallisia. Tällaisia nanorakenteita ei kuitenkaan tyypillisesti käytetä kuluttajille suunnatuissa tuotteissa. Mielikuvat nanopartikkelien vaarallisuudesta liittyvät vahvasti asbestiin ja sen laajasta käytöstä aiheutuneisiin ongelmiin. Asbestikuidut ovat kertaluokkaa nanopartikkeleita suurempia hiukkasia, joten johtopäätöstä nanopartikkelien turvallisuuteen ei tästä voida tehdä. Asbestikuitujen vaarallisuus selittyy niiden muodolla, missä terävät kapeat kuidut lävistävät kudosta ja aiheuttavat paikalliset tulehduksen, joka voi johtaa terveysongelmiin.

Lue lisää nanopartikkelien turvallisuudesta meidän blogista.

Useimmiten suoja-aineet pohjautuvat uuden teknologian piidioksidiin SiO2 nanokoossa.

Aineet ovat turvallisia niin ihmisille, eläimille kuin ympäristöllekin.

Lue lisää nanopartikkelien turvallisuudesta meidän blogista.

Nanopinnoituksen hinta riippuu aina tilan neliöistä sekä tilan kunnosta. Hintalaskurista saat kylpyhuoneelle alustavan hinnan, myyjä laskee kartoituskäynnillä lopullisen hinnan, kun hän on tehnyt kuntotarkastuksen ja tietää, että tarvitaanko esimerkiksi saumojen vaihtoa yms.

Mikäli haluat pinnoittaa muita pintoja kuin kylpyhuoneen tai haluat kylpyhuoneen lisäksi muita pintoja pinnoitettavaksi, niin voit jättää meille yhteydenottopyynnön tänne tai soittaa asiakaspalveluun 010 526 7800.

Yrityksille me tarjoamme ulkotiloihin julkisivuihin nanopinnoitteen joka suojaa graffiteilta, lialta, vedeltä ja kalkkipinttymiltä. Nanopinnoitus tuo tuhansien eurojen säästöt vuositasolla kun graffitit ja kalkkipinttymät lähtevät helposti pesemällä pois, eikä tarvitse tilata erillistä graffitipoistoa. Nanopinnoite hylkii vettä ja likaa, mutta se myös hengittää toisin kuin pinnoittamaton pinta, joten vesi ei pääse jäätymään pintamateriaalien huokosiin ja jäätyessä laajenemaan, ja näin ollen rikkomaan pintamateriaalia.

Ulko- ja sisätiloihin kuten rakennusten julkisivuihin, siltarakennuksiin, valleihin, sisäseiniin yms. Meillä on myös tarjota värinanopinnoite. Värinanopinnoite on monesta syystä läpikuulotettua parempi, sillä värinanopinnoitteen värimineraalit ovat kymmeniä kertoja pienempiä kuin maalin värimineraalit, joka tarkoittaa, että värillä on hyvin korkea UV-suoja ja väri ei muutu ajan saatossa. Värinanopinnoite muodostaa myös graffiti- ja kalkkisuojan, sekä se on vettä ja likaa hylkivä.

Sisätiloissa henkilökunta- ja asiakastilat ovat myös tärkeitä pinnoituskohteita, koska se vaikuttaa suoraan henkilökunnan ja asiakkaiden viihtyvyyteen, kun siivous helpottuu ja hajut vähenevät. 

Nanoksin ja LedTailorin yhteistyössä meillä on myös tarjota patentoitu valokatalyysiratkaisu joka tappaa bakteerit, sienet ja virukset. Meidän asiakkaita ovat usein koulut, päiväkodit, sairaalat, terveyskeskukset, vanhainkodit ja yritykset, joille sisäilman laatu ja pintahygienia ovat tärkeitä asioita. 

Mikäli sinua mietityttää, voisimmeko auttaa teidän tilanteeseen, niin ota yhteyttä joko lomakkeen kautta, taikka soita meille suoraan asiakaspalveluun 010 526 7800, niin keskustellaan ja suunnitellaan yhdessä, millä tavalla voisimme auttaa teitä.

Ota yhteyttä

Kysy lisää