Usein kysytyt kysymykset

FOTONIT®-valokatalyysipinnoitus

FOTONIT®-pinnoitusta voidaan hyödyntää lähes millä tahansa pinnalla mm. puulla, kivellä, tekstiilillä, betonilla, marmorilla.
1. Pinnoitus aktivoituu valon ja ilmassa olevan hapen sekä vesihöyryn avulla. 2. Aktivoitunut pinnoitus muodostaa reaktiivisia happiyhdisteitä. 3. Happiyhdisteet reagoivat pinnalla olevien mikrobien ja VOC-yhdisteiden kanssa tuhoten niiden rakennetta. 4. Mikrobit ja VOC-yhdisteet hajoavat muodostaen vettä ja hiilidioksidia.
Teknologiaa on alunperin tutkittu Tampereen Yliopistossa jo vuosia. Olemme kehittäneet palvelun yhteistyössä yliopistosta startanneen Plasmonics Oy:n kanssa.
Uuden sukupolven plasmoninen pinnoitusratkaisumme ei tarvitse erikoisvalaistusta aktivoituakseen, vaan toimii äärimmäisen tehokkaasti normaalissa huonevalossa. Salaisuus on titaanidioksidipartikkeleihin lisätyt optiset antennit, jotka mahdollistavat nk. plasmonisen resonanssin lähes kaikilla valon aallonpituuksilla.
Mikäli kemiallinen reaktio on täydellinen, lopputuloksena syntyy vettä ja hiilidioksidia. Tämän lisäksi on mahdollista, että syntyy myös kevyempiä hiilivetyjä. Mikäli raskaampi hiilivety katkeaa keskeltä, syntyy kaksi kevyempää. Lopputuloksen aineet ovat vaarattomia. Ihmisen oma keho tuottaa samoja vapaita happiradikaaleja aina, kun kehon aineenvaihdunta toimii.
Teemme tutkimusyhteistyötä lukuisten suomalaisten yliopistojen ja akkreditoitujen tutkimuslaitosten kanssa taataksemme työmme korkean laadun. Näitä ovat esimerkiksi Tampereen Yliopisto, Tampereen ammattikorkeakoulu, Metropolilab, SGS, Ecobio Oy, Eurovir, Eurofins Scientific, Sweco Oy sekä tytäryhtiömme Plasmonics Oy.
Me noudatamme kaikkia Euroopan Unionin antamia määräyksiä ja sääntöjä. Nanopartikkeleita valvotaan ja nanopartikkelit, mitä tuotteissamme on, eivät ole reguloituja, eivät ole vaarallisia ja niitä käytetään muun muassa elintarvikkeissa.
Pinnoitus tuhoaa virukset erittäin tehokkaasti, jopa 99,99%. Käsittely perustuu palamiseen ja eliminoi kaiken orgaanisen.
Kyllä. Viruksilla on useita eri tartuntareittejä ja yksi niistä on pintavälitteiset tartunnat. Esimerkiksi koronaviruksen on tutkittu säilyvän pahvilla elinkelpoisena 24 tuntia, metallilla 48 tuntia ja muovilla jopa 72 tuntia. Norovirus, jossa tartuntaan riittää pieni määrä viruksia, tarttuu erityisesti saastuneita pintoja koskettamalla. (terveyskirjasto)
FOTONIT®-valokatalyysipinnoituksen toimivuus on vahvistettu tutkimuksella Tampereen yliopistossa. Valokatalyysillä saadaan tuhottua normaalissa huonevalossa 98 prosenttia muun muassa influenssaviruksista kahdessa tunnissa.
Yrityksemme on täysin suomalainen. Meille on myönnetty muun muassa Avainlippu-merkki osoituksena palvelumme korkeasta kotimaisuusasteesta.Nanoksi-180 -pinnoitus

Likaa hylkivä Nanoksi 180 pinnoitus sopii ulko- ja sisäpintoihin, esimerkiksi kivelle, puulle, betonille, maalatulle pinnalle ja marmorille. Käsittely soveltuu niin uudiskohteiden kuin vanhojen tilojen pintojen suojaamiseen.
Kulutuksesta riippuen nanopinnoitus kestää pinnalla vähintään 5- 10 vuotta.
Voi ja ehdottomasti kannattaakin. Uusi koti ei ole vielä ehtinyt kastua tai likaantua, saumat ovat vielä kuivat, eikä laattojen taakse ole ehtinyt kasvaa kasvustoa, joten tällöin kannattaa suojata koti ja varmistaa, että se pysyy uudenveroisena kymmeniä vuosia.
Nanopinnoitus luo hydrofobisen, näkymättömän ja hengittävän suojan, joka hylkii mm. vettä ja rasvaa. Käsittely estää likaa ja rasvaa imeytymästä materiaaleihin helpottaen erilaisten pintojen puhtaanapitoa. Oikein hoidettuna pinnoitus antaa vuosia kestävän tehokkaan, ekologisen ja kiinteistön elinkaarta kasvattavan suojan.
Kyllä, täysin turvallista. Nanoteknologialla tarkoitetaan yleisesti materiaaleja, rakenteita ja funktionaalisia toimintoja, jotka ovat kooltaan alle sata nanometriä. Nanometri on millimetrin miljoonasosa, joten nanokappaleiden koko on kymmenestuhannesosan luokkaa ihmisen hiuksen paksuudesta. Nanopartikkeleita hyödyntämällä voidaan parantaa muun muassa materiaalien ominaisuuksia paremman kestävyyden ja puhdistettavuuden saavuttamiseksi. Teknologiaa hyödynnetään laajalti esimerkiksi elintarvikkeissa ja kosmetiikassa.
Yrityksemme on täysin suomalainen. Meille on myönnetty muun muassa Avainlippu osoituksena palvelumme korkeasta kotimaisuusasteesta.
Tarkemman hinnan voit helposti laskea hintalaskurillamme. Teemme kohteeseen myös aina ilmaisen kartoituskäynnin.
On, pinnoite muodostaa hengittävän suojan, josta sen alle mahdollisesti joutunut kosteus pääsee pois.
Koulutetut ammattilaisemme suorittavat työn tarkkaan määritellyillä ympäriystävällisillä menetelmillä, välineillä ja aineilla kylpyhuoneen tarpeiden mukaan.
Ei tarvita, koska käsittely ei koske vesieristeitä tai rakenteita.
1-2 työpäivää.
Suihkua ei tule käyttää 24 tuntiin pinnoituksesta. Tiloissa voi kävellä ja wc:tä voi käyttää noin tunnin päästä käsittelystä.