Kylpyhuone nanopinnoitus

Kontiolahden kunta lisää uudiskohteiden elinkaarta ekologisella pinnoitusteknologialla

Kontiolahden kunnassa käsiteltiin kaksi uudiskohdetta; Kirkonkylän Yhtenäiskoulu ja Lehmon päiväkoti Aamuvirkku Nanoksin likaa hylkivällä N-180™ pinnoitusratkaisulla.

“Käsittely sujui todella hyvin, aikataulu oli kiireellinen ja saimme toteutuksen Nanoksin puolelta hyvin joustavasti. Olimme todella tyytyväisiä toimintaan.” kertoo kiinteistöpäällikkö Jari Rissanen. 

Käsittelyllä tavoiteltiin uudiskohteiden elinkaarelle pitkää käyttöikää ekologisella ratkaisulla, helppohoitoisuutta ja siivottavuuden helpotusta.

“Halusimme suojata uudiskohteet ja olimme hyvin innoissamme tästä Nanoksin vaihtoehdosta. Kiinnostus ratkaisuun oli kova.” Rissanen jatkaa. 

Nanopinnoitus

Nanopinnoituksen avulla eri materiaalien pinnat eivät menetä ominaisuuksiaan, vaan ne säilyttävät kauneutensa kovassakin kulutuksessa. Ne kestävät erilaisia olosuhteita ja käyttöä muuttumattomina, koska likaa hylkiviin pintoihin ei imeydy tai tartu mitään. Myös tilojen kosteuskuorma pienenee.

Palaute laitoshoitajilta oli erittäin hyvää. Heidän mukaan tilojen puhdistettavuus on nyt huomattavasti helpompaa ja käsittelyn vaikutus näkyy erityisesti tahranpoistossa. Käsittely soveltuu erityisen hyvin päiväkotimaailmaan, sillä lasten mukana kantautuu varsinkin syksyisin ja talvisin huomattavasti likaa ja kosteutta sisälle. Laitoshuoltajan mukaan laattojen pinta ei ime käsittelyn jälkeen samalla tapaa kosteutta, jolloin ne on helpompi siivota. Myöskään lasten kenkien pohjista tuleva vesi ei imeydy laattoihin. 

“Yhteistyö sujui todella saumattomasti ja olemme saaneet hyvin kattavasti informaatiota. Voimme hyvin mielellämme jatkaa käsittelyä muissakin uudiskohteissa tulevaisuudessa.”